Els repartidors d'Uber Eats de Tarragona es declaren en vaga

Denuncien una retallada dels sous de prop del 50% sense avís ni negociació prèvia

Els repartidors en vaga, davant de l'edifici de Parc Central a Tarragona. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

El portaveu dels repartidors de Tarragona, Manuel Antonio Santana, exposa que Uber Eats va imposar la rebaixa el passat 31 d'agost.

Els repartidors de menjar a domicili de la plataforma Uber Eats de Tarragona s'han declarat en vaga. Ll'empresa els ha retallat prop d'un 50% el que els paga per les entregues, sense avís ni negociació prèvia. Asseguren que cobren 0,45 euros el quilòmetre i que, arran de la retallada, no cobreixen els costos que tenen. Tots ells són autònoms i s'han de pagar les cotitzacions, vehicle i material. Afirmen que no tornaran a treballar fins que la companyia apugi les tarifes o s'assegui a negociar. A la ciutat de Tarragona són uns 60 'riders', dels quals més de 40 s'han plantat. La situació afecta els professionals de tot l'Estat i a Reus, Cambrils i Salou també s'han declarat en vaga.

El portaveu dels repartidors de Tarragona, Manuel Antonio Santana, exposa que Uber Eats va imposar la rebaixa el passat 31 d'agost. "Exigim tarifes justes, que respectin la nostra feina. Pertanyem a Uber i treballem com a autònoms", afirma. Per Santana els 'riders' són la clau de l'engranatge de la companyia, perquè acaben sent els que els proporcionen els ingressos. "Nosaltres depenem d'ells, però ells també depenen de nosaltres", assegura.

"La vaga afecta la plataforma però també restaurants, molts dels quals durant la pandèmia van sobreviure gràcies a aquestes aplicacions. Nosaltres vam arriscar la vida, però ara veiem que no va valer la pena, perquè enlloc de premiar-nos ens han reduït els ingressos", valora. La retallada afecta els repartidors de tot l'Estat. A províncies com Albacete i Castelló també s'han declarat en vaga.

Notícies relacionades