L'ocupació als càmpings de la ciutat de Tarragona cau un 40% aquest estiu

Segons l'agrupació Càmpings Tarragona Ciutat el mercat alemany i holandès ha patit un retrocès del 80%

El càmping Tamarit. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El turisme francès ha caigut un 60% en una temporada on ha augmentat la demanda de bungalows i mobilhomes.

Els càmpings que formen part de l’agrupació Càmpings Tarragona Ciutat han registrat un descens en l’ocupació de fins al 40% aquest estiu, segons les dades d’aquesta entitat. Així, la xifra de visitants procedents d’Alemanya i Holanda s’ha retallat en un 80% per culpa de la Covid-19. “Malgrat l'enorme esforç realitzat pels empresaris i la il·lusió que havíem posat per remuntar la temporada, la brusca caiguda de clients, -que ronda el 40% - ha estat generalitzada i determinant en el nostre sector", diu Agustí Peyra, president de l’agrupació Càmpings Tarragona Ciutat que reuneix els establiments Las Salinas, Platja Llarga, Las Palmeras, Torre de la Mòra, Tamarit Beach Resort, Trillas Platja Tamarit i Caledònia.

L'augment del visitant català i de la resta de l’estat, amb reserves d'última hora i molta rotació, ha permès evitar una davallada més gran. El descens de públic internacional ha estat molt més acusat, amb una baixada mitjana propera al 70% que fins i tot s'intensifica en el cas dels turistes alemanys i holandesos (80%), dos dels mercats més importants per als grans càmpings de la ciutat de Tarragona. En el cas del client francès la caiguda arriba al 60%: aquest any només han vingut aquells que s'han decidit per viatjar en el seu propi vehicle des del sud de França.

Pel que fa a la tipologia d'allotjament, la major demanda ha correspost al bungalow i mobilhome: "El bungalow i el mobilhome, degut a les seves característiques, han sigut els tipus d'allotjament amb més demanda i han permès contenir la caiguda general d'ingressos". analitza Peyra.

Notícies relacionades