La Caixa reobre els seus dos centres de gent gran de Tarragona

Es faran activitats presencials, en grups estables i reduïts, i també en línia

Els centres de gent gran han tornat a obrir les portes. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Una de cada quatre persones enquestades ha reconegut haver experimentat emocions i pensaments negatius, i una de cada tres, dificultats per connectar amb una vida amb significat.

Els dos centres de gent gran que La Caixa té a la demarcació de Tarragona han reobert les seves portes avui dilluns. L’entitat financera vol d’aquesta manera combatre les situacions d’aïllament social i soledat provocades per la pandèmia de Covid-19. Els dos centres de les comarques tarragonines s’uneixen d’aquesta manera als altres 28 de la resta de Catalunya (24 a la demarcació de Barcelona) a l’hora de reobrir i d’oferir activitats presencials i en línia.

«Davant del context actual, volem continuar estant al costat de les persones grans acompanyant-les i oferint-los activitats perquè recuperin la quotidianitat», ha subratllat el subdirector general de la Fundació "la Caixa", Marc Simón.

Segons es desprèn de l'estudi Apunts sobre l'estratègia del Programa de Gent Gran en relació amb la COVID-19, una de cada quatre persones del total de la mostra (2.935 persones) ha reconegut haver experimentat emocions i
pensaments negatius, i una de cada tres, dificultats per connectar amb una vida amb significat. Així mateix, 8 de cada 10 persones entrevistades tenen por del futur, i un 97,5 % de la mostra estan preocupades pel futur que deixen a
les generacions joves. El 73 % de les persones grans enquestades han manifestat la necessitat de tornar al centre per tot el que els aporta, i el 63,4 % tornarien al centre malgrat un possible contagi. D'altra banda, més del 82 % de la mostra, composta per 2.935 persones, tenen una alta satisfacció amb la vida, i més del 72 %, un bon estat de salut.
 

Notícies relacionades