IQOXE assegura haver destinat 2,8 milions d'euros a reclamacions d'afectats per l'explosió

Un any després de l'accident, l'empresa ha impulsat la inversió de 27 milions d'euros en la reconstrucció de la planta accidentada

Pla general de l'empresa IQOXE. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

IQOXE apunta que també construeix nous tancs d'emmagatzematge de matèria prima i de productes finals a les instal·lacions de derivats, i que està reconstruint les naus d'envasats.

Avui fa un any de l’accident més greu en la història de la indústria química de Tarragona. Tot just en aquesta fatídica data, l’empresa que va patir una explosió que va deixar tres morts (dos treballadors i un ciutadà del barri de Torreforta), ha anunciat que ha destinat fins a 2,8 milions d’euros a reparar els danys de les persones que es van veure afectades per l’accident. En total han estat més de 200 reclamacions i es tractava de veïns que no tenien assegurança particular o que han tingut problemes amb les companyies.

“Com a empresa ubicada al territori, no podem viure d'esquenes a la societat que ens acull i, en el cas dels desperfectes ocasionats per l'accident, per nosaltres era prioritari i urgent trobar una solució adequada, proporcionada i cuidada en cada cas particular", diu Havier de Benito, director general adjunt d’IQOXE.

IQOXE apunta que també construeix nous tancs d'emmagatzematge de matèria prima i de productes finals a les instal·lacions de derivats, i que està reconstruint les naus d'envasats. Precisament, a les cobertes d'aquestes naus l'empresa instal·larà gairebé 3.000 plaques fotovoltaiques per generar energia elèctrica. La inversió serà d'1 MEUR i permetrà cobrir el 20% del seu consum anual.

L’empresa està fent una nova planta on estava aquella que va acabar destrossada per l’explosió, la inversió de la qual és de 27 milions d’euros.

Notícies relacionades