Tres de cada quatre empreses reusenques perden facturació per culpa de la Covid-19

La meitat d'aquestes considera que perdrà entre un 10% i un 25% del que ingressava un any abans

La Cambra de Reus ha presentat el seu informe Radar Cambra. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Un 44% dels empresaris enquestats afirmen estar molt pitjor que ara fa un any. Amb tot, més d'un 53% creuen que d'aquí a un any s'estarà millor i un 6%, molt millor.

El 75% de les empreses reusenques han vist reduir la seva facturació durant l’any 2020 per culpa de la Covid-19. Així ho mostra l’informe Radar Cambra de l’ens cameral reusenc, que precisa que la meitat d’aquell 75% considera que la seva facturació es retallarà entre un 10% i un 25%.

Radar Cambra assenyala que el 78% dels empresaris enquestats han buscat informació sobre programes i ajudes de l'administració pública a les empreses. La gran majoria coincideix, però, en què és molt difícil accedir als ajuts.

Un 44% dels empresaris enquestats afirmen estar molt pitjor que ara fa un any. L'altra cara de la moneda, però, és que les seves expectatives futures ara són més bones. Més d'un 53% creuen que d'aquí a un any s'estarà millor i un 6%, molt millor. L'enquesta també desprèn més optimisme de l'empresariat sobre la fi de la crisi. La gran majoria ho situen entre els 6 mesos i els 24 mesos. Els que opinen fora d'aquest ventall, són percentatges residuals.

L’enquesta també mostra que un 31% ha impulsat la venda online i un 28% s'ha llançat en publicitat online. També val a dir que un 28% no ha pres cap mesura i un 6% creu que la covid-19 fins i tot tindrà un impacte positiu en la seva facturació.

Notícies relacionades