Repsol cedeix un motor d'altes prestacions a l'Institut Pere Martell

El L'utilitzaran en les pràctiques els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d'Electromecànica de Vehicles Industrials

Redacció / Tarragona

Repsol ha cedit a l'Institut Pere Martell un motor turbo dièsel marca SACM de 12 cilindres i 1.330 CV de potència (a 1.500 RPM). El motor serà utilitzat a les pràctiques dels alumnes del cicle formatiu de grau mitjà d'Electromecànica de Vehicles Industrials.

Aquest motor estava instal·lat a la planta de PEAD (Polietilè d'Alta Densitat) del Complex Industrial de Repsol a Tarragona i donava servei com a grup electrogen d'emergència, per garantir l'energia elèctrica en cas de manca de subministrament extern. Aquest motor ja no complia els estàndards de fiabilitat exigits a Repsol i s'ha substituït per una nova unitat amb una inversió de més de 250.000 €.

Els estudis postobligatoris d'Electromecànica de Vehicles Industrials capaciten l'alumnat per realitzar operacions de manteniment, muntatge d'accessoris i transformacions a les àrees de mecànica, hidràulica, pneumàtica i electricitat del sector d'automoció, amb l'orientació a vehicles industrials, ajustant-se a procediments i temps establerts, complint amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

El motor ha estat lliurat per Juan Lorenzo Boix, director de Fiabilitat i Manteniment de Repsol a Tarragona, Ángel Santamaria, gerent de Manteniment de Repsol Química, i Juan Beltran, cap d'Equips Dinàmics de Repsol Química. La recepció l'han fet el tutor del cicle formatiu, Carlos Jiménez; el cap d'estudis d'FP Empresa, Adolf Iglesias, i el director de l'Institut Pere Martell, Josep M. Pallarès, el qual ha manifestat el seu agraïment a l'empresa Repsol per la cessió del motor als alumnes del cicle d'Electromecànica de Vehicles Industrials. Segons ha destacat: "Es tracta d'una maquinària d'un elevat cost, a la qual seria difícil que el nostre centre hi pogués accedir. En canvi, gràcies a la cessió per part de Repsol, els nostres estudiants podran realitzar pràctiques en un motor de grans dimensions que presenta un gran valor didàctic per la facilitat que els oferirà a l'hora d'identificar els elements i les parts que el constitueixen. De ben segur que amb aquest nou equipament els resultats acadèmics i l'assoliment de les competències professionals dels alumnes es veuran àmpliament millorades".

Notícies relacionades