L’startup de la Incubadora TIC, Kompy App, una de les cent més innovadores de l’Estat

S’ha atorgat aquesta distinció en la tercera edició dels Premis El Referente, portal web de referència que connecta l’ecosistema de les startups espanyoles

Redacció / Reus

Kompy App, l'app especialitzada en Dret del Treball i Seguretat Social i participant de la segona edició de la Incubadora TIC de REDESSA, es troba dins el rànquing de les millors 100 startups d'Espanya quant a innovació. La classificació final es dona a conèixer als Premis El Referente, un informe que reconeix l'esforç i creixement d'startups que aposten per la innovació en diversos àmbits de la societat, com ara la tecnologia, la moda o la gastronomia.

Kompy App és una de les 24 startups catalanes finalistes i es tracta de l'única representant no instal·lada a l'àrea d'influència de Barcelona. Des de REDESSA, amb programes com la Incubadora TIC, es treballa per afavorir el creixement potencial del sector tecnològic a Reus i l'àrea metropolitana de la Catalunya Sud, un territori estratègic quant al sector TIC.

En la tercera edició dels premis, Kompy App és una de les dues startups del sector legaltech que es troben al rànquing. Actualment, n'hi ha 128 en tot l'estat espanyol, segons la base de dades Ecosistema Startup, impulsada i actualitzada per El Referente, d'un total de 4.200 startups espanyoles, 1.318 de les quals estan ubicades a Catalunya, la comunitat autònoma amb una major presència.

En total, els premis han guardonat la innovació en 26 sectors diferents, com ara l'aeroespacial, el fintech, l'e-commerce i la salut, amb una gran presència de l'ús de tecnologies com la intel·ligència artificial i el blockchain. Per tal de ser una de les startups preseleccionades, l'empresa havia d'estar creada a Espanya i fundada durant els últims tres anys (des del 2020 fins al 2022), havia de comptar amb un component innovador o disruptiu i presentar un model de negoci estable i, com a màxim, havia d'haver aixecat 1 milió d'euros d'inversió.

Posteriorment, un jurat d'analistes dels fons KFund, Kibo Ventures, Swanlaab, Angels Capital i dels patrocinadors (ECIJA, BStartup i Deloitte) ha conformat el rànquing de les 100 startups més innovadores d'Espanya l'any 2022.

El pas per REDESSA

Kompy App és una app mòbil fundada l'any 2022, i impulsada per l'equip format per Sebas Navarro, Iván Mata i Crístofer Declara, permet a l'usuari l'accés a informació actualitzada sobre més de 1.500 situacions que poden ocórrer diàriament en el món laboral, des del primer contracte fins a la jubilació, amb l'objectiu d'estalviar temps i diners a l'usuari. L'aplicació consisteix a resoldre dubtes d'una manera ràpida i senzilla.

Kompy App va entrar a principis de l'any 2022 a la segona edició de la Incubadora TIC de REDESSA quan era només una idea i conclou l'any sent una de les 100 millors startups espanyoles quant a innovació. Tot plegat és fruit de l'esforç i treball de l'equip de Kompy App, que ha comptat amb l'assessorament, acompanyament i mentoria de REDESSA.

La regidora d'Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha assegurat que "estem molt contents de l'evolució de Kompy i de la feina que han fet durant la seva participació a la Incubadora TIC de REDESSA, on van començar sent només una idea. Casos com el seu, són un exemple del talent dels projectes participants i del potencial de la nostra àrea metropolitana en l'àmbit tecnològic".

L'edició en què va participar Kompy va finalitzar el passat mes de novembre amb el demo day, una jornada en què les diverses startups van presentar el seu projecte davant de potencials inversors. En aquests moments, està oberta la convocatòria de captació de projectes per a participar en la tercera edició de la Incubadora TIC, que comptarà amb una vertical dedicada exclusivament al sector foodtech, fins al pròxim 31 de gener de 2023.

Notícies relacionades