Activa Mutua inverteix 1,8 milions d’euros en una nova àrea quirúrgica de la seva clínica de Tarragona

Les noves instal•lacions de Clínica Activa Mútua redundaran en la qualitat de l’atenció als pacients

La nova àrea quirúrgica de Clínica Activa Mútua.
Redacció / Tarragona

Clínica Activa Mútua ha iniciat una nova era aquest 2019. El centre s'ha modernitzat i optimitzat per a fer front als reptes i millorar el benestar de pacients i treballadors. El colofó d'aquesta estratègia ha estat la dotació d'una nova àrea quirúrgica espaiosa, agradable, equipada amb les últimes tecnologies perquè els pacients que requereixin d'una intervenció, la superin de la manera més professional possible amb tota l'atenció i comoditat.

Silvia Vergés-Tapiró, directora de la Clínica Activa Mútua, precisa que les inversions per a habilitar la nova àrea quirúrgica han ascendit a 1.830.000 euros, dels quals el 25% ha estat aportat pel Fons de Contingències Professionals després de les autoritzacions pertinents del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Les obres s'han prolongat per espai de 8 mesos i, en aquests moments, la clínica ja escomet les intervencions quirúrgiques en aquesta nova àrea. Vergés-Tapiró especifica que els nous quiròfans i l'àrea de reanimació i esterilització ocupen una superfície total de 700 m2en una nova construcció annexa a la clínica. La zona quirúrgica disposa de dos quiròfans de cirurgia major dotats de les últimes tecnologies tant a nivell d'imatge com d'aparells mèdics, unitat de reanimació postquirúrgica, i ampliació dels espais que donen servei a l'àrea quirúrgica.

La directora del centre afegeix que aquest nou equipament aporta «benestar, tant als pacients com la plantilla, com a conseqüència d'una àmplia i equilibrada reestructuració de l'espai o l'aprofitament de la llum natural, que acaba traduint-se en eficàcia de la gestió, motivació i predisposició del malalt». L'obra ha requerit dels estàndards de qualitat específics per a aquest tipus d'instal·lacions. La majoria d'intervencions són de traumatologia donada la idiosincràsia d'una mútua col·laboradora amb la Seguretat Social. De fet, l'alta especialització de Clínica Activa Mútua l'ha convertit en un referent en traumatologia. Encara que també pot abordar altres especialitats de cirurgia general.

La zona s'acompanya de nous espais per a ressonància magnètica d'extremitats, dipòsit de farmàcia i despatxos mèdics (Direcció Mèdica facultativa). Dins de la remodelació dels espais s'ha millorat la sala de radiodiagnòstic, els boxs d'urgències, i s'ha incorporat una sala per a tractaments i proves específiques. A la resta de la clínica també s'ha procedit a l'actualització de la planta d'hospitalització, hospital de dia i unitat de proves no invasiva.

Altres projectes que es duran a terme en la clínica en breu, serà la reforma de la planta de medicina física i rehabilitació per a ampliar els espais. També es té previst situar a la clínica un laboratori de biomecànica, així com les diferents especialitats que ofereix Activa Mútua.

Notícies relacionades