Una progressió fulgurant que ha quedat en ‘stand by’ el 2020

Entre 2013 i 2019, el Port de Tarragona va passar de 1.400 creueristes a gairebé 130.000, un creixement exponencial aturat per la Covid

Redacció / Tarragona

La promoció i les inversions continuen en espera que la situació sanitària permeti que el sector torni a arrencar.

L'any 2013 van arribar a les instal·lacions del Port 1.394 creueristes, una xifra que l'any 2019, després d'uns anys de feina intensa en la promoció de Tarragona com a destinació de creuers la xifra va ser de 127.495. Una progressió espectacular interrompuda per un 2020 inhàbil per l'impacte demolidor de la Covid sobre les activitats turístiques.

El punt d'inflexió definitiu en el creixement d'aquest sector -després d'una progressió que ja era molt important- es va produir l'any 2017, quan es van registrar 51.393 passatgers gràcies a l'establiment d'un creuer amb base a Tarragona del gegant italià Costa Cruceros. Des de llavors, el volum d'operacions i nombre de creueristes ha seguit creixent a un ritme exponencial amb la incorporació de més companyies per mantenir una política de diversificació.

Amb un impacte econòmic molt important a Tarragona i el seu entorn i un nivell de satisfacció dels creueristes molt elevat, la destinació segueix planificant el seu creixement per recuperar pistonada després del parèntesi que ha suposat aquest 2020 marcat per la pandèmia.

Objectiu: reactivació el 2021

La marca Tarragona-Costa Daurada està present a les principals fires del 'Nothing moves without you' com a nou eslògan. Un audiovisual de 25 segons exhibeix l'atractiu del territori i fa una crida al sector turístic per conèixer la destinació de Tarragona. L'esperança és que aquest proper any, amb l'esperat desplegament de la vacuna i la contenció de la pandèmia, l'activitat creuerística mundial pugui reactivar-se i Tarragona reprengui el creixement, al ritme que permetin les circumstàncies. La construcció del nou Moll de Balears també és un dels arguments de pes de l'acció comercial i promocional del Port. Els agents del sector dels creuers han demostrat interès en aquest nou espai de 40.000 m2 que permetrà atracar al Port fins a 4 creuers a la vegada i que estarà operatiu al voltant del mes de maig de 2021. Una inversió de 27 milions d'euros que reforça la competitivitat de Tarragona en aquest sector.