Turisme: 20 anys fent territori, 20 anys creant comunitat

Disposem de molts actius al territori que han convertit la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre en destinacions líders consolidades.

Berta Cabré / Tarragona

Berta Cabré és presidenta de la FEHT, Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona província.

Naturalment, fa 20 anys, quan va néixer l'Indicador d'Economia, l'activitat turística de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre ja estava consolidada i amb enormes expectatives de creixement. Feia pocs anys que s'havia inaugurat Port Aventura, obrien els primers hotels temàtics del parc, Tarragona era declarada Patrimoni de la Humanitat, la destinació acollia cada any més turistes, la nostra marca es consolidava, ja es preparava el desplegament dels estudis universitaris de turisme i oci a la URV i tot el teixit empresarial turístic de la zona es trobava en constant procés de millora i evolució per donar resposta a les necessitats d'un mercat cada cop més exigent. Un mercat que se'ns obria, davant tota la nostra societat, com una gran oportunitat de creixement, de creació de llocs de treball, de gran activitat econòmica -directa i induïda- i amb moltes perspectives de futur per a tothom.

Avui, 20 anys després, ens trobem amb la pitjor crisi del sector -mai vista abans- a causa de la pandèmia de la Covid-19 i de conseqüències terribles, malauradament per tots conegudes. Però, hem de fer justícia i reconèixer que, un cop superada aquesta greu i dramàtica crisi del coronavirus que esperem passi com més aviat millor, el turisme a casa nostra tornarà a ser el motor social i econòmic. Sempre ha estat així i ho continuarà sent. Afortunadament, disposem de molts actius al territori que han convertit la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre en destinacions líders consolidades.

Hem superat, tots junts com a sector, moments difícils, hem treballat plegats per la millora constant, hem innovat en molts sentits per fer de la nostra indústria i sector un referent econòmic, de qualitat, de cura del medi ambient, d'excel·lència en el servei i de generació de riquesa. Els empresaris i empresàries del sector estem convençuts que el nostre model és d'èxit i que continuarem invertint per fer-lo encara millor; queda molta feina per fer... és clar, però no tenim cap dubte que tot el bagatge acumulat al conjunt de la destinació tornarà a ser la millor palanca de recuperació per atreure, de nou, a turistes d'arreu del món que venen aquí per l'extraordinària bellesa de la nostra terra, per tot el que som capaços d'oferir, per la qualitat del servei i, sobretot, pel caràcter hospitalari i acollidor de la nostra gent.

Nosaltres, tots els professionals del turisme, continuarem treballant intensament i amb les nostres millors capacitats i competències perquè tot això torni a ser així i perquè els que ens visitin s'emportin la millor de les experiències, com sempre. Segur que l'Indicador d'Economia hi serà per explicar-ho. Felicitats!