IQOXE reobre la planta de derivats U-3200

La companyia ha satisfet tots els requeriments de la Generalitat amb un rigorós procés de reconstrucció

La reobertura de la primera de les quatre plantes tancades suposa un pas cap a la normalitat.
Redacció / Tarragona

A mitjans de febrer, Industrias Químicas de Óxido de Etileno (IQOXE) va rebre l'autorització de la Generalitat de Catalunya per a la posada en marxa de la planta de derivats U-3200, una de les quatre plantes que encara romanien tancades a les instal·lacions de l'empresa ubicada a la Canonja.

Aquesta autorització arribava després que IQOXE hagués dut a terme un intens, ampli i rigorós procés de control, adequació i reconstrucció de les instal·lacions, seguint les exigències de les autoritats.

La companyia ha satisfet tots els requeriments sol·licitats per la Generalitat de Catalunya, els quals estan destinats tant a l'adequació de la normativa actual com d'altres mesures complementàries que, actualment, no són d'obligat compliment a la indústria petroquímica, però que l'empresa ha volgut implementar per assolir un major grau de garantia en matèria de seguretat dels processos productius.

En aquest àmbit, el director general d'IQOXE, Javier de Benito, explica que "hem sotmès totes les nostres instal·lacions als més exigents controls de seguretat, tant interns com externs, amb la supervisió per part de prestigioses empreses externes, independents i col·laboradores de l'Administració i estem en condicions d'afirmar que estem preparats per continuar sent una empresa líder en diversos àmbits: en tecnologia i en seguretat, però també amb un equip humà preparat, competent i motivat per seguir fent d'IQOXE una peça important en la dinàmica del polígon petroquímic".

La reobertura de la planta de derivats U-3200 permet a IQOXE garantir el 100% dels seus llocs de treball directes, així com també els més de 500 llocs d'ocupació indirecta que genera l'empresa. Aquesta és l'única productora estatal d'òxid d'etilè, la qual cosa li confereix un paper essencial en el desenvolupament del polígon petroquímic de Tarragona.