Formació i captació de fons, prioritats per al Clúster TIC Catalunya Sud

TICSud treballa per reforçar el posicionament del sector i visibilitzar el seu pes específic al mix econòmic del territori

Més de 300 joves amb vocació tecnològica van participar a l’speed dating per conèixer de primera mà les oportunitats que ofereix el sector TIC.
Dani Revenga / Reus

Amb una seixantena d'empreses i institucions associades -vint d'elles durant els dos últims anys- el Clúster TIC Catalunya Sud segueix treballant per consolidar les comarques tarragonines com un hub tecnològic de referència a Europa. El seu president, Pablo Mazón, té clar que "entrem en una nova etapa pel Clúster, és moment de fer-se gran i créixer juntament amb les empreses que formen part del projecte". Sergi Novo, clúster manager de TicSud des del mes d'octubre, marca les prioritats: "Hem de donar resposta a les necessitats de les empreses associades. En aquest sentit, és fonamental la captació i retenció de talent. Tenim joves ben preparats, però amb coneixements molt genèrics, superem aquest gap amb la formació de l'Escola TIC, que té uns nivells d'inserció laboral del 75%". Novo apunta també com a prioritat "la captació d'ajuts i fons catalans, espanyols i europeus" i "reforçar el nostre posicionament i les relacions amb sectors del territori, hem de posar en valor el nostre pes específic, creixem any rere any i això és molt rellevant".