Santa Teca organitza la segona edició de l’Embutada, la Festa del Vi Novell de Tarragona

Els organitzadors han recuperat la tradició vinícola de l'arribada del vi novell a Tarragona i del tast amb embut

Els celllers oferiran tastos del vi d'enguany, en copa, porró o embut. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Vi, gastronomia, cultura i territori a l'Embutada.

Els cellers de l’Embutada 2017

- El Solà D'Ares.

- Celler Bàrbara Forès.

- Celler Ni-ni.

- Vins i Olis Suñé.

- Mas del Botó.

- Camí de Sirga.

- Celler Nou+.

- Celler Frisach.

- Celler Pedrola.

- Celler Sanromà.

- Celler Josep Foraster.

- Celler Tuets.

L'associació Santa Teca organitza el proper dissabte, 18 de novembre, la segona edició de la festa del vi novell de Tarragona, l'Embutada. La jornada tindrà lloc a la seu tarragonina del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC), situada a la Part Alta de Tarragona, el barri on els pescadors i castellers de la ciutat celebraven l'arribada del vi novell amb una eina molt característica: l'embut.

La festa de l’Embutada 2017 convida a la ciutadania a recuperar la memòria i la tradició vitivinícola. L'embut no només es feia servir a Tarragona i als municipis del Tarragonès com ara Creixell - al VINSEUM de Vilafranca se n'exposa un de serigrafiat -, sinó també en regions de vins tan emblemàtiques com el Priorat.

L’associació Santa Teca, que ha estrenat enguany seu oficial al COAC, al c/Sant Llorenç de Tarragona, va recuperar l’any passat la festa del vi novell a Tarragona, i va descobrir antics trulls de cases de la Part Alta on s’elaborava vi. Enguany prepara una edició més consolidada, que començarà a les 11.30h amb un itinerari guiat per 4 cellers de la Part Arta. Se sortirà de la plaça Pallol i acompanyats de la xaranga i del vi novell es farà un circuït coordinat pel gestor cultural Jordi Bertran que recorrerà els cellers Pau del Blau, Cal Trip, Pere Calà i Ca l'Armengol, que van ser els quatre més emblemàtics de Tarragona. A cada celler es plantarà un pilar de cadascuna de les colles castelleres de la ciutat.

L’Embutada s’endinsarà en el recent passat vitivinícola de Tarragona per veure com s'elaborava vi en moltes cases particulars de la Part Alta

En acabar l'itinerari, que permetrà conèixer i endinsar-se en el recent passat vitivinícola de Tarragona i veure com s'elaborava vi en moltes cases particulars de la Part Alta, la festa es concentrarà al COAC, seu estable de l'Associació Santa Teca. Els 12 cellers convidats portaran els primers vins de l'any i els assistents podran beure'n amb copa, porró o embut.

A les 13h començaran les activitats infantils amb l'Enclusa Priorat, amb una trepitjada de raïm a l'antiga i "El Petit Celler", el procés d'elaboració del vi complert des de la collita fins a l'embotellat. L'activitat es repetirà a les 16.30h. Totes les activitats són gratuïtes i els actes per a la canalla tenen aforament limitat.

Dotze cellers oferiran tastos de vi, hi haurà espai gastronòmic a càrrec del cuiner Santos Masegosa i activitats infantils com la trepitjada de raïm

En paral·lel, per als adults, hi haurà vermut musical a partir de les 13h amb l'actuació de Los Feos Experience. Música i vi per celebrar l'arribada del primer de l'any a Tarragona. Com a novetat, en aquesta edició hi haurà un espai gastronòmic coordinat pel cuiner tarragoní Santos Masegosa del Bar Cortijo de Tarragona, un referent de la cuina popular i tradicional de la ciutat.  A la tarda, hi haurà l'entrega de premis de la rifa "Embutada 2017" i tot seguit continuaran els tastos de vi fins a les 20h.

Des de l'Associació Santa Teca fan una crida a la ciutadania perquè faciliti material i documentació que permeti fer créixer la Festa del Vi Novell. L’entitat demana als tarragonins que comparteixin fotografies, embuts antics i històries personals vinculades a la festa del vi novell, a fi i efecte de documentar-ho i posar-ho en coneixement de tothom en properes edicions de la festa. La informació es recopilarà a través del correu electrònic hola(ELIMINAR)@santateca.cat i, en persona, el mateix dia de l'Embutada.

Notícies relacionades