L'Espai Prioral del xef reusenc Joan Urgellès, reconegut com a restaurant de l'any per la Guia Gourmand 2018

El Deliranto de Salou, el Celler Ronadelles, de Cornudella, Vermuts Izaguirre, la Mel Muria del Perelló i la Guia Repsol també han estat guardonats

Una foto de família dels premiats, a la porta del restaurant de Joan Urgellès. FOTO: CEDIDA.
Fèlix Llovell / Reus

Les distincions de la Guia Gourmand 2018

Les distincions de la Guia Gourmand en aquesta edició són:

· Restaurant de l'any 2018: Espai Prioral by Joan Urgellès, Reus.

· Hotel de l'any 2018: BCN Urban, Barcelona.

· Celler de l'any 2018: Celler Ronadelles, Cornudella de Montsant.

· Restaurant Revelació de l'any 2018: Deliranto, Salou.

. Producte de l'any 2018: Mel Muria, Perelló.

. Vermut de l'any 2018: Yzaguirre, Morell.

. Guia de l'any 2018: Repsol.

A més d’endur-se el premi al millor restaurant del 2018, l’establiment Espai Prioral de Joan Urgellès de Reus ha estat l’escenari de la presentació de la 27a edició de la Guia Gourmand 2018 que ha anat a càrrec del xef Vicent Guimerà, del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona reconegut el 2017 amb una estrella a la Michelin. Durant l’acte s'han lliurat les distincions que per l'any 2018 atorga la Guia.

Els directors de la Guia Gourmand 2018 Fèlix Llovell i Ramon Segú, acompanyats de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer i la Regidora de Promoció de la Ciutat, Montse Caelles, han lliurat els guardons d’aquest any, que han premiat el xef reusenc Joan Urgellès -que ha servit l’àpat a final de l’acte-; BCN Urban Hotels de Barcelona; el Celler Ronadellles de Cornudella de Monsant; el restaurant Deliranto de Salou; Vermuts Izaguirre del Morell, Mel Muria del Perelló i Repsol com a millor guia.

La “Guia Elecció Gourmand de Catalunya i Andorra, i d'altres llocs d'interès", coneguda popularment com la "Guia Gourmand", sota la direcció i realització dels periodistes tarragonins Fèlix Llovell i Ramon Segú, i edició d’Arola Editors, acaba de sortir i ben aviat es podrà trobar en les millors llibreries del país, al preu. En aquesta 27ª edició, corresponent a l'any 2018 hi ha una gran informació actualitzada d'una àmplia selecció de restaurants i hotels, acuradament realitzada d'acord amb exigents criteris de qualitat, aplicats amb total independència, pels autors de la Guia en les visites anuals que fan als establiments.

La Guia es pot també consultar, íntegrament i gratuïta a la web que a través de la localització per municipis o directament per establiments facilita la trobada dels restaurants i hotels, incloent fotografia i mapa de situació, a més de tota la informació, actualitzada al dia: www.guiagourmand.com

Els millors de Catalunya i quadre d’honor

En el quadre d'honor es detallen els millors restaurants qualificats amb una nota de 8/10 o superior. En aquest rànquing del 2018 els millors de Catalunya són, amb 10/10: El Celler de Can Roca; amb 9,75: Via Veneto; i amb 9,50: Caelis, Disfrutar, La Cuina de Can Simón, Lasarte, Les Cols, Miramar de Llançà, i Sant Pau-Carme Ruscalleda.

A les comarques tarragonines, amb una puntuació de 9,25: Can Bosch, L'Antic Molí, Les Moles i Villa Retiro; amb 9: Deliranto i Joan Urgellès; i amb 8,75: Casa Macarrilla 1966, Mas Folch i Miramar de Cambrils.

Després de la presentació a Reus, el proper dissabte, dia 9 de desembre, la Guia Gourmand 2018 es presentarà al Mercat Central de Tarragona

La publicació inclou també una acurada selecció actualitzada de restaurants i hotels de la resta d'Espanya i de la Côte d'Azur francesa, de Mònaco, de la Vall del Loire, l’Alsàcia, París, i la Selva Negra. En total, informació d'uns 600 establiments que interessen al "Gourmand".

Els restaurants de Catalunya i Andorra s'han puntuat després de visitar-los, tenint també en consideració les opinions emeses pels lectors. La valoració de l'establiment s'estableix amb el següent criteri: cuina, màxim 6 punts; decoració i marc físic màxim 2 punts; celler màxim 1 punt i servei i detalls, màxim 1 punt. La màxima puntuació suma 10.

Després de la presentació a Reus, el proper dissabte, dia 9 de desembre, la Guia Gourmand 2018 es presentarà al Mercat Central de Tarragona.

Notícies relacionades