La Quilla d’en Xavier, la cuina torrenca dels Ranxets a peu de la platja de la Paella

La nova direcció que lidera l'establiment des del 2017 ha mantingut la tradició en peix salvatge i marisc i li ha donat un toc d'originalitat

Cuina torrenca a peu de la platja de la Paella de Torredembarra. FOTO: CEDIDA.
Fèlix Llovell / Torredembarra

Una cuina amb productes del territori i tocs de modernitat.

La Quilla d'En Xavier

Adreça: Plaça del Peig s/n, Port Esportiu de Torredembarra

Telèfon: 977 64 08 39/661 540 453

www.laquilla.es

xaviersrestaurant@gmail.com

reservas@laquilla.es

Dimarts a dijous, de 13:00 a 16:00 h. Div. Dis de 13:00 a 16:00 i de 20:00 a 23:00. Dium. De 13:00 a 16:00 h.

Tanca els dilluns excepte els festius i del 6 al 27 de gener.

Aire condicionat, aparcament, terrassa i 1 menjador privat per a 20 comensals.

Admet gossos.

La Quilla és un restaurant referent de la cuina marinera de Torredembarra des de fa vint anys, un establiment especialitzat en peix salvatge i marisc. Al 2017 el Xavier Fernández i la seva esposa, la Sílvia Pons, van asssumir-ne la direcció mantenint alguns plats emblemàtics del restaurant i aportant plats elaborats amb producte de proximitat i de temporada d'una qualitat suprema, acabats amb tècniques culinàries de la cuina moderna.

El Xavier exerceix de xef de la cuina i de la pastisseria de La Quilla i ens ofereix diàriament el "Menú del Port", una selecció de plats basada en els Ranxets de Torredembarra, un recull de plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics del mar i del camp que tothom tenia a l'abast a casa seva i que s'elaboren amb tècniques similars a les que feien servir pescadors i agricultors de la zona en temps passats.

Enguany, en Xavier i la Sílvia han afegit la cuina feta amb brasa que aportarà un altre tipus de cocció de la matèria primera que sempre és de singular qualitat.

La Silvia està al capdavant de la sala del restaurant, una sala amb decoració minimalista i capacitat per a 45 comensals situada en el primer pis d'un edifici en forma de quilla d'un vaixell, situat just a l'inici del Port Esportiu de Torredembarra. Unes vistes esplèndides a la immensa platja de la Paella i una terrassa per a 25 comensals, en un entorn espectacular.

Entre les especialitats que podem tastar: les anxoves Sant Filippo, el tàrtar de tonyina vermella Balfegó, el caneló fred de llamàntol nacional, la suprema de llobarro salvatge, les cocotxes amb cloïsses, el rellom de vedella amb foie, el melòs de xai o l'arròs de marisc. I les postres no es queden enrere: la llesca amb ou de Santa Teresa, el gelat de mascarpone amb sopa de fruits vermells o el pastís de formatge amb gelat de mandarina.

A la Quilla d'En Xavier ens ofereixen un menú de dilluns a divendres (13,50 €) i els caps de setmana i festius (16 €). El seu menú degustació ens ofereix dotze plats amb maridatge inclòs (75 €). El celler té unes 45 referències, principalment de vins catalans i el vi de la casa és el Blanc de Folls, DO Conca de Barberà, del Celler Vins de Pedra .