L’Hostal Colomí rep la medalla al Treball President Macià que atorga la Generalitat

La seva cuina tradicional catalana té més de 70 anys d’història

Rosita Camps rep de mans del President de la Generalitat la distinció per la seva tasca desenvolupada al Colomí. FOTO: CEDIDA.
Fèlix Llovell / Santa Coloma de Queralt

Hostal Colomí

Raval de Jesús, 10

43420 Santa Coloma de Queralt

Telèfons: 977 88 06 53 i 977 88 02 30

A finals de l'any 2018 el Palau de la Generalitat va acollir l'acte de concessió dels guardons Medalla i Placa al treball President Macià. En aquesta darrera edició, la Medalla ha estat lliurada a Rosita Camps Franquesa de l’Hostal Colomí, un establiment situat a Santa Coloma de Queralt referent de la cuina tradicional catalana a les comarques tarragonines i amb més de 70 anys d'història.

Poc es pensaven en Josep Camps i la Pepita Franquesa quan van obrir, l'any 1947,  un petit hostal a la Conca de Barberà que la seva filla Rosita Camps rebria de mans del President de la Generalitat la distinció per la seva tasca desenvolupada durant dècades, conjuntament amb la seva germana Nati Camps i el seu fill Pep Trullols, la tercera generació. Ells convertirien aquell petit hostal en un gran restaurant de l'interior per assaborir una de les millors cuines tradicionals de temporada de Catalunya, gràcies als molts anys al peu del canó, amb una oferta gastronòmica honesta i sincera que entusiasma tothom.

La seva excel·lent cuina tradicional catalana i les carns a la brasa preparades en una graella a la vista del client tenen com a complement perfecte el tracte acollidor i càlid dels propietaris i dels treballadors.

De la carta en destaquen la sopa de caldo, les verdures arrebossades, els ous remenats amb puré de patata i tòfona, els tomàquets Merea, les costelles de xai, la llonganissa amb escalivada, l'entrecot de Nebraska i la selecta rebosteria casolana. Sens dubte, és el millor referent gastronòmic de la comarca. Per tota aquesta llarga i excel·lent trajectòria, la Guia Gourmand 2016 li va atorgar el guardó 'Reconeixement a la seva història'.