La 'Tàrraco Food' ret homenatge als entrepans gourmet d'Eduard Boada

La 'Tàrraco Food' d'Estrella Damm es celebrarà fins el 5 de maig en una edició renovada amb 48 establiments participants

La ruta s'ha presentat aquest dijous a l'establiment Boada. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Des d'aquest dijous, 25 d'abril, i fins al proper 5 de maig, els entrepans 'gourmet' protagonitzen la primera 'Tàrraco Food' d'Estrella Damm, una ruta gastronòmica renovada en què participen 48 establiments de Tarragona que presenten les seves creacions sota l'assessorament dels xefs Pep Moreno (Deliranto, Salou), Roger Murtró (Més que tapes, Reus) i Ana Ruiz (AQ, Tarragona).

Aquesta edició de 'Tàrraco Food' ret homenatge a Eduard Boada, referència durant dècades pels seus entrepans originals i creatius, que han estat la inspiració de la ruta. "Can Boada vol dir inventiva, innovació i per això hem volgut reinventar-nos i fer alguna cosa diferent aquest any per realçar la seva aportació", ha explicat Josep Lluís Castro, director de vendes d'Estrella Damm a Tarragona durant la presentació de 'Tàrraco Food'.

"Estic realment emocionat per aquesta sorpresa, i també una mica trist perquè sembla que se m'acaba la vida. He hagut de travessar una malaltia per saber quant em vol la gent ... jo he tingut una vida senzilla i humil i no he fet una gran fortuna, però sí en amics ", s'ha sincerat Eduard Boada abans de posar-se davant la planxa i preparar els seus mítics entrepans de llonganissa amb rovellons, ceba, pinyons i salsa romesco.

"Hem intentat traslladar la filosofia del Boada als participants; ell va obrir el camí cap a una forma de treballar amb combinacions i hem tractat de garantir aquest nivell d'originalitat, frescor i qualitat ", han destacat Pep Moreno i Roger Murtró, assessors de 'Tàrraco Food'.

La ruta compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Tarragona, el Mercat Central i la Confraria de Pescadors de Tarragona

La ruta compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Tarragona, el Mercat Central i la Confraria de Pescadors de Tarragona, que han proveït amb productes 'km 0' d'alta qualitat les creacions participants. "Aquest homenatge a un espai tan emblemàtic serveix per donar vida a una forma d'entendre la restauració, i té tot el sentit de potenciar el caràcter propi de la gastronomia de Tarragona", ha destacat la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez .

'Tàrraco Food' es pot gaudir en dues modalitats: 37 opcions diferents d'entrepà 'gourmet' -més canya o 'quinto' d'Estrella Damm- a un preu de tres euros, o menú de 30 euros en 11 restaurants, que inclou dues cerveses d'Estrella Damm. El mecanisme de votació per escollir els millors és similar al d'anys anteriors, amb una llibreta que es va segellant a cada establiment. A més de participar en el sorteig d'un sopar en un dels millors restaurants de la província, el proper 4 de maig, de 10 a 13 hores, els 50 primers que hagin reunit sis segells de sis 'entrepans' diferents podran degustar un entrepà a Can Boada.

Notícies relacionades