Blue Monkey, cuina mediterrània i de fusió al centre de Tarragona

El xef Joaquín Ruiz agafa les regnes d'un establiment que marca perfil propi tant en la proposta gastronòmica com en la decoració, amb una atractiva barreja d'estil 'vintage' i tocs de modernitat

Un dels plats que es poden degustar al Blue Monkey. FOTO: CEDIDA.
Fèlix Llovell / Tarragona

Després d'una brillant trajectòria a diversos restaurants de Salou, el xef Joaquín Ruíz Oliver s'ha fet càrrec a finals del 2020, com a soci i xef executiu, del restaurant Blue Monkey de Tarragona i, també, dels altres dos restaurants de la cadena a Salou. El creador de el projecte, German Agra, porta anys dedicat a el món de l'hostaleria i amb aquesta marca ha volgut oferir el millor de si mateix tant en la imatge corporativa i la decoració, com en la formació de l'equip perquè la sensació a l'hora de visitar Blue Monkey respiri identitat pròpia.El Blue Monkey de Tarragona va obrir a la tardor de 2019 en l'espai que ocupava el restaurant Xamfrà del Fòrum, situat al centre de la ciutat, davant d'aquest monument arqueològic, del qual té bones vistes. El local que té una decoració "vintage" amb tocs moderns, destacant al sostre una col·lecció de llums antics de vidre amb les seves llàgrimes, ocupa dos nivells: en l'inferior hi ha la barra de bar i unes taules amb sofàs per a aperitius, copes i còctels. El superior alberga dos menjadors.

La directora de sales és Cristina Briceag. La cuina ofereix una gran varietat de plats de línia mediterrània i de fusió, molt ben elaborats i que sorprenen gratament. A més d'un menú a preu molt raonable (16,50 entre setmana i 18,70 cap de setmana). Les postres són casolanes. La carta conté opcions atractives i molt diverses, que van des dels plats de carn i peix més tradicionals a propostes més innovadores com els hot makis, el sashimi, el niguiri, etc. Entre les especialitats cal recomanar el tàrtar de tonyina vermella, el volcano de salmó, l'arròs Parellada, o el lingot de vedella madurada. La carta de vins té unes 40 referències.

Notícies relacionades