La 3a edició del Mercat de Santa Teca a Escornalbou es consolida amb més de 2.000 visitants

Durant tot el cap de setmana s'han pogut tastar productes de 15 cellers, 4 cervesers i 3 restaurants del territori

El Mercat de Santa Teca reuneix productors del territori. FOTO: GABRIELLA NONINO.
Redacció / Riudecanyes

Productors participants

Restaurants

LA CAVA - TÀRREGA

PORTAL 22 - VALLS

QUINOA - FALSET

Vins i cerveses artesanes

LOS COMUNS - EL MOLAR

TUETS - PONT D'ARMENTERA

CELLER SANROMÀ - VILARODONA

SOLÀ D'ARES - TORROJA DE PRIORAT

MAS DEL BOTÓ - ALFORJA

MAS FORASTER - MONTBLANC

JOSEP GRAU VITICULTOR - MARÇÀ

MOISÉS - LA NOU

SICUS - BONASTRE

CLOT DE LES SOLERES - PIERA

LA SALADA - LES PARELLADES

VENDRELL OLIVELLA - LES CABANYES

LES CLANDESTINES DE MONTFERRI

Unes 2.000 persones han visitat aquest cap de setmana el Castell Monestir d'Escornalbou coincidint amb la tercera edició del Mercat del territori Santa Teca. Des de l'organització es valora molt positivament la celebració del certamen que ha aconseguit reunir públics molt diversos en un espai patrimonial privilegiat de la comarca del Baix Camp. Durant dos dies, Escornalbou s'ha convertit en un punt de trobada de la cultura d'avantguarda, amb projeccions documentals, passejades literàries, música en directe, show cookings de reconeguts cuiners i tastos de vi català, vermut i cerveses artesanes.

El Mercat de Territori Santa Teca Escornalbou es consolida en el marc de la programació cultural d'estiu a les comarques de Tarragona. Després de tres edicions al Castell Monestir d'Escornalbou, l'associació tarragonina Santa Teca, promotora de l'esdeveniment amb el suport de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat, considera que s'està consolidant un nou model de festival d'estiu que pretén posar en valor el patrimoni històric i arquitectònic, convertint-lo al mateix temps en una cruïlla de moviments culturals. Un mercat de territori que acull propostes gastronòmiques de qualitat, proximitat i temporada i espectacles de petit format  -musicals, teatrals, pictòrics, circenses- aptes per a tots els públics en un recinte patrimonial únic.

Tots els espectacles han cobert aforament i de cara a pròximes edicions es mantindrà l’esperit del Mercat de Santa Teca


Segons els organitzadors, l’associació cultural Santa Teca, tots els espectacles programats durant el cap de setmana del Mercat han cobert l'aforament i el concert del Quartet Mèlt, diumenge al vespre a l'Església del Castell Monestir, va esgotar les entrades hores abans de la seva celebració. De cara a les pròximes edicions, es mantindrà l'esperit del Mercat de Santa Teca, que combina l'oferta gastronòmica slow food amb una programació variada i potent d'espectacles per a tots els públics, a cavall entre la divulgació i l'oci.

4 milions pel Castell d'Escornalbou

Just un dia abans que el Castell Monestir de Sant Miquel d'Escornalbou es convertís en l'aparador dels vins, gastronomia i cultura del territori, els màxims representants de la Diputació de Tarragona i el Govern de la Generalitat, propietaris del castell i l'entorn, visitaven el recinte monumental i anunciaven sobre el terreny una ambiciosa inversió per restaurar el monument i millorar-ne l'entorn. Una inversió que supera els 4 milions d'euros per convertir el Castell Monestir en un atractiu cultural i turístic de primer ordre del Camp de Tarragona i del conjunt de Catalunya.

Notícies relacionades