O Xantar Mediterráneo fusiona les cuines tradicionals gallega i catalana

Productes de primera qualitat i elaboració cuidada, els arguments d’un restaurant que es va reinventar després d’una llarga trajectòria a Salou

La segona generació d'un restaurant amb llarga trajectòria. FOTO: CEDIDA.
Fèlix Llovell / Salou

Mariscada del O Xantar Mediterráneo.

O Xantar Mediterráneo

C/ Bilbao, 3 baixos B (43840 Salou)

Telfs: 977 07 31 52 i 692 331 184

info(ELIMINAR)@o-xantar-mediterraneo.com

www.o-xantar-mediterraneo.com

La família Rodríguez, d'origen gallec, es va establir a la Costa Daurada fa diverses dècades i va obrir un restaurant al costat de la platja de Salou. La segona generació, representada per Joshua Rodríguez, aprofitant el mateix local, el va redecorar l'any 2015 i li va canviar el nom en record de la terra mare. Va iniciar una nova etapa amb la intenció d'oferir una acurada gastronomia, cuidant la cultura del detall i el producte i oferint un servei professional.

Així va néixer O Xantar Mediterráneo, que en gallec significa "el menjar mediterrani". És una forma d'indicar la fusió de la cuina mediterrània tradicional amb productes de qualitat d'origen gallec. Situat en un carrer molt turístic, proper a la font lluminosa de la població, certament sorprèn trobar un restaurant amb una qualitat de cuina que ofereix una àmplia carta de gastronomia marinera que combina les tradicions catalana i gallega en la qual els protagonistes són els mariscos i peixos del nostre mar i les saboroses carns gallegues. A destacar les paelles, mariscades i la vedella.

El cap de cuina és el seu pare, Manuel Rodríguez, 35 anys al món de l'hostaleria; amb començaments professionals a Barcelona per després continuar per Tarragona, Cambrils i la Costa Daurada, amb carrera més enfocada a la sala, al servei de qualitat, autodidacta, admirador i seguidor dels grans xefs nacionals i francesos, ha realitzat infinitat de cursos de cuina. Va començar en la cuina de forma accidental per substituir una baixa, descobrint una vocació amagada.

Entre les seves especialitats cal destacar el pop a la brasa sobre parmentier de patata i oli de pebre vermell

El menjador té una capacitat per 30 comensals i amb el bon temps és ideal la terrassa per 40 places més. El celler té unes 60 referències, sent el vi de la casa en blanc el José Pariente, en rosat Mediodía Inurrieta i en negre el Cune criança. Entre les seves especialitats cal destacar el pop a la brasa sobre parmentier de patata i oli de pebre vermell; el tàrtar dels dos salmons fresc i fumat amb guacamole mediterrani, torradetes i mantega d'anet; sardines marinades en cítrics sobre llit de tomàquet Premium cobertes de festucs, ensopecs i balsàmic de Jerez; paella marinera; mariscades; turbot a la gallega; suquet de rap en romescada amb cloïsses i escamarlanets; costella de vedella D.O. Rossa gallega suprema, etiqueta rosa. El restaurant també ofereix tres menús, de 22, 30 i 35 euros i un menú degustació de 80.

Notícies relacionades