Els sopars IGP s’enlairen a l’Ametlla de Mar

El restaurant Meleta de Romer organitza sopars amb productes catalans de qualitat i origen certificat

Helder Moya / L'Ametlla de Mar

Les germanes Caramés, Clàudia i Gessamí, cap de sala, i xef del restaurant Meleta de Romer, situat a l'Ametlla de Mar, han enlairat el vol gastronòmic dels sopars amb productes catalans de qualitat que impulsa la Federació Catalana DOP-IGP. La Gessamí, coneguda popularment per la seva participació al programa Cuines de Televisió de Catalunya, dibuixava un somriure d'orella a orella durant l'àpat, l'experiència així ho valia. Un àpat excels, exquisit i de casa nostra. Un esforç agraït pels comensals assistents a un sopar maridat amb molts aplaudiments, ja que l'esforç s'havia de reconèixer. I així va ser, tot menjant i brindant.

Un menú que es va allargar fins a la matinada, experimentat i compartit a les diferents taules sense cap mena de pressa. Aprenent i assaborint delicioses creacions culinàries que amb tot l'amor i carinyo van preparar tot l'equipàs del restaurant Meleta de Romer. El ventall gastronòmic va ser molt ampli, amb productes com les clementines de les Terres de l'Ebre, la llonganissa de Vic, el formatge i la mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya, les avellanes de Reus, els olis del Baix Ebre - Montsià i de la Terra Alta, la pera de Lleida, les patates de Prades, la vedella dels Pirineus Catalans, l'arròs del Delta de l'Ebre, la poma de Girona, el torró d'Agramunt, el pa de pagès català i els olis de les DOP Siurana, Les Garrigues i de l'Empordà.

Els plats van estar comentats en tot moment per la mediàtica xef i per un representant dels consells reguladors de cadascuna de les Denominacions d'Origen o Identificacions Geogràfiques. Aquest va ser el primer dels sopars d'aquest tipus que els propers mesos s'organitzaran en diversos restaurants de Catalunya. Un orgull per la Cala que el punt de partida fos a la demarcació de Tarragona.

Un vol amb globus aerostàtic

Previ al sopar, els comensals van poder gaudir en exclusiva d'un vol captiu amb el globus aerostàtic corporatiu de la Federació Catalana DOP-IGP, que es va enlairar des del port de l'Ametlla de Mar, oferint així una vista d'alçada. Un globus que aquest estiu ja ha començat a sobrevolar Catalunya per conèixer des de l'aire els territoris on s'elaboren productes de qualitat amb Denominació d'Origen Protegida i Identificació Geogràfica Protegida.

La Federació Catalana DOP - IGP és una entitat sense ànim de lucre, que agrupa la majoria dels Consells Reguladors DOP - IGP de Catalunya. Això representa més de 260 empreses, una gran majoria de les quals són cooperatives que, a la vegada, donen ocupació a prop de 4.000 persones. A partir de la feina de 20.500 agricultors i ramaders que produeixen i elaboren aquests aliments, representen aquests productes que han obtingut la màxima certificació de qualitat que concedeix la UE a un aliment. 

Notícies relacionades