Tarragona és la demarcació catalana on més van créixer les exportacions els 7 primers mesos de l'any

L’increment del comerç exterior català, amb un 8,8% entre gener i juliol, supera la mitjana europea i el de les principals economies de la UE

L'increment del comerç exterior català els set primers mesos de l'any supera la mitjana europea. FOTO: IE.
Redacció / Tarragona

Tarragona va ser la demarcació catalana on més van créixer les exportacions durant els primers 7 mesos de l'any. El comerç exterior registrat a les comarques de Tarragona entre gener i juliol es va incrementar en un 20,6% respecte al mateix període de l'any passat, molt per sobre de la mitjana catalana, situada en el 8,8%.

Les exportacions acumulades des d'inici d'aquest any han crescut a les quatre demarcacions catalanes. Després de Tarragona, l'increment més important és el registrat a Girona, amb un 13,4%. Lleida, amb un increment del 9,8% i Barcelona, amb un 6,8%, completen la distribució territorial d'aquest indicador positiu.

En el període de gener a juliol, les vendes de les empreses de Catalunya a l'exterior sumen 41.708,8 milions d'euros, un creixement del 8,8% en termes interanuals. Es tracta d'un creixement superior al de la mitjana de la Unió Europea (+7,8%) i al de països com Itàlia (+7,6%), Alemanya (+6,4%) o França (+3,6%). Una altra dada interessant és l'elevat pes específic que les exportacions catalanes tenen en el conjunt de l'Estat, amb un índex que se situa en el 27,4%.

Catalunya assoleix la segona millor xifra de vendes a l'exterior en un mes de juliol des de l'any 2000

El mes de juliol el creixement va continuar a bon ritme, amb un 5% més en comparació amb el mateix mes de l'any passat, assolint els 6.069,1 milions d'euros. Aquesta és la segona millor xifra de vendes a l'exterior que assoleix Catalunya en un mes de juliol des de l'any 2000.

Per sectors, els que han concentrat el gruix de les exportacions de Catalunya el mes de juliol han estat els béns d'equip (que han assolit els 1.103,4 milions d'euros, un creixement del 5,1%), l'automoció (amb 971,8 milions d'euros, un 3,6% més) i els productes químics (1.546,7 milions d'euros, un 2,2% més).

Notícies relacionades