Reunió entre el Port i Adif per impulsar el transport de mercaderies per ferrocarril

Ambdues parts acorden implementar un sistema operatiu conjunt anomenat "ferroport" que ha d'agilitzar el trànsit de productes cap a l'Estat i Europa

Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona i Adif intenten implementar un sistema anomenat amb el concepte “ferroport” per tal de potenciar el trànsit de mercaderies des de les instal·lacions portuàries a la resta de l’Estat i Europa mitjançant el ferrocarril.

El Port de Tarragona continua apostant pel ferrocarril a l’hora de fer arribar les mercaderies que arriben a les seves instal·lacions a diferents punts de l’Estat i Europa. Amb aquest objectiu, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset i el director general, Ramon Ignacio García, s'han reunit amb representants d'ADIF en el grup de treball conjunt que ha de permetre una major cooperació de les dues entitats per millorar les connexions i la logística ferroviària i portuària.

L’arribada del corredor del Mediterrani o el tercer fil han estat els principals temes sobre la taula per tal que el Port pugui fer arribar les mercaderies de forma eficient a la resta de l’Estat i a diferents punts del continent europeu. Per aconseguir-ho, les dues parts han tractat la implementació d’un sistema operatiu conjunt entre el Port i Adif que s’ha anomenat “ferroport” que haurà de millorar l’eficiència i la velocitat en la descàrrega i distribució de mercaderies.

D’aquesta manera, es pretén unir les estacions intermodals de La Boella i de Marchamalo (Guadalajara) —aquesta última encara es troba en projecte, però— i ser un punt important en el pas del futur corredor del Mediterrani.

Notícies relacionades