El Port de Tarragona augmenta la capacitat de càrrega de productes agroalimentaris via ferrocarril

La xifra arriba a les 3.000 tones mitjançant la utilització d'un tren de 17 vagons que operarà tres vegades a la setmana

Una imatge d'un dels vagons de l'enorme ferrocarril per a productes agroalimentaris. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona ha posat en marxa mitjançant l'operador ferroviari Go Transport un servei que permet carregar fins a 3.000 tones de productes agroalimentaris mitjançant un tren de 17 vagons. Això correspon a 35 camions, un fet que reforça l’aposta sostenible del Port de Tarragona alhora que el fa més competitiu.

Un tren que equival a la càrrega de 35 camions. El Port de Tarragona dona un salt qualitatiu i quantitatiu important amb la posada en marxa d’una operativa que permet carregar fins a 3.000 tones de productes agroalimentaris mitjançant un tren de 17 vagons que operarà tres vegades per setmana. El servei, a càrrec de l'operador ferroviari Go Transport, transporta cereals fins a la destinació de Zuera (Saragossa), on el grup Alendi disposa de diverses fàbriques de pinsos i des d'on procedeix a la distribució de la mercaderia.

Amb la nova operativa, el Port pot arribar també a ciutats com Madrid o València mitjançant aquest tren, sent un fort atractiu per a empreses estibadores del sector agroalimentari com Ership i Euroports, tot i que des del Port de Tarragona asseguren que seran cada vegada més les empreses interessades a utilitzar aquesta logística.

Segons les dades del Port de Tarragona, aquesta infraestructura ja ha superat els 5 milions de tones anuals en productes agroalimentaris, convertint-se, afirmen des del Port, en el primer port de la Mediterrània en volum de càrrega d’aquestes mercaderies.

En total, l’any 2018, a les instal·lacions portuàries es van moure 1.423.483 tones en ferrocarril.

Notícies relacionades