Dow Chemical, Presspart Manufacturing i Biovet, distingits amb els Premis a la Internacionalització de la Cambra de Comerç de Tarragona

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de Josep Lluís Bonet, president de la Cámara de España i de Freixenet

Josep Lluís Bonet amb els responsables de la Cambra de Tarragona i els premiats. FOTO: XAVI JURIO.
Redacció / Tarragona

La 21ena edició dels Premis a la Internacionalització que convoca la Cambra de Tarragona han distingit aquesta tarda a Dow Chemical Ibérica amb el Premi Extraordinari a la Internacionalització, Presspart Manufacturing amb el Premi al Creixement Internacional i a Biovet amb el Premi d'Internacionalització a la Innovació Científica.

El President de Cámara de España i President de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha estat l'encarregat de lliurar aquests guardons en nom de la Cambra de Tarragona. Els premis posen en valor la internacionalització i reconeixen aquelles empreses que s'han distingit per la seva reeixida activitat comercial a l'exterior. En la seva intervenció Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, ha recordat que "fa més de 30 anys que a la Cambra de Tarragona piquem pedra al continent africà. Si bé des de la nostra creació hem recorregut tot el món".

Suriol considera que "la bona feina feta i la dolorosa crisi econòmica ens han donat la raó, fins el punt que avui la Cambra de Tarragona és un referent a tot l'Estat pel que fa a Àfrica i, especialment, a l'Àfrica Subsahariana". "A les nostres missions a aquest continent hi prenen part no només empreses de Tarragona, sinó també de la resta de l'Estat", ha remarcat Suriol.

En les últimes cinc edicions dels Premis a la Internacionalització els convidats d'honor han estat Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Antoni Massanell, vicepresident de CaixaBank; Antoni Brufau, president de Repsol; Josep Piqué, president de Vueling i Artur Mas, president de la Generalitat.

Les empreses guardonades

Dow Chemical, que enguany celebra els 50 anys de la fabricació del primer gra de polietilè a Tarragona, gestiona un complex industrial amb dues zones de producció: al polígon nord, on es fabriquen olefines, situat a la Pobla de Mafumet/Perafort. I al sud, on hi ha cinc plantes de Polietilè, una de Poliols/Poliglicols, dos centres globals de desenvolupament de tecnologies de l'aigua i plàstic per embalatges a La Canonja i una Terminal Marina a Tarragona. Dow ha invertit a Tarragona en els últims anys més de 700 milions d'euros en millores tecnològiques, activitats de recerca i desenvolupament (I+D+i), actualitzacions i expansions a les plantes, així com en nous productes i processos. A més del complex industrial de Tarragona, disposa d'altres centres a Ribaforada (Navarra), Estarreja  (Portugal) i oficines comercials i d'atenció al client a Madrid. Factura més de 1.000 milions d'euros al conjunt de la Península Ibèrica i dóna feina, en aquesta mateixa àrea geogràfica, a prop de 1.800 persones, 1.550 a Tarragona. El 74 per cent de la producció de Dow Chemical a Espanya es destina a l'exportació. En el cas de Portugal aquest percentatge arriba al 90 per cent. Dow Chemical Ibérica té un paper destacat en el desenvolupament social del territori, estrenyent relacions amb les universitats especialment en projectes que fomenten les vocacions científiques, així com també amb els panells públics, ONGs i bancs d'aliments entre altres grups de interès.

H&T Presspart a L'Arboç és un fabricant especialitzat en la producció de components plàstics d'alta precisió en diverses sales blanques per a la indústria farmacèutica internacional. Presspart contribueix, d'aquesta manera, a la qualitat de vida de milions de persones que depenen de la presa de dosis exactes del seu medicament. H&T Presspart Tarragona es va fundar el 1955 i des de l'any 2008 pertany al grup alemany Heitkamp i Thumann amb seu a Düsseldorf. La fàbrica dóna feina a 150 persones i factura 26 milions d'euros anuals. H&T Presspart exporta a tot el món i té oficines comercials a Índia, Xina, Estats Units i Sud-amèrica i fàbriques addicionals de producció a Blackburn (Anglaterra) i Marsberg (Alemanya).

Biovet és una empresa fundada l'any 1984 per un grup de veterinaris i químics amb una àmplia experiència en la pràctica clínica i en la fabricació d'additius per a la nutrició animal. Des de la seva fundació els productes de Biovet són el resultat del treball directe amb les granges, el que ha servit com a base per investigar sobre els principals problemes que afecten a la producció i la sanitat animal i desenvolupar, així, productes personalitzats que milloren i prevenen les principals patologies, considerant els efectes sobre la salut i el seu impacte en la productivitat i rendiment econòmic. Actualment Biovet disposa d'un ampli catàleg format per productes destinats a aus, porcs, remugants i peixos, desenvolupat i testat conjuntament amb laboratoris i universitats d'Estats Units, Perú, Colòmbia, Bangladesh i Xina, entre d'altres. En els últims anys Biovet ha desenvolupat una nova línia de pronutrients, basada en productes naturals que pretenen reduir l'ús d'additius químics. Al seu catàleg també s'hi ofereix una àmplia gama d'additius com són conservants, captadors de micotoxines o enzims. Amb presència en prop de 50 països, organitza cursos i simposis internacionals i jornades tècniques per oferir una actualització de les últimes investigacions i novetats de l'empresa.

Notícies relacionades