Costa Cruceros tanca la seva temporada a Tarragona i anuncia un increment de viatgers del 34% pel 2018

Preveu augmentar l'impacte econòmic que ha deixat enguany a Tarragona, que és de 2.200.000 euros

El Costa neoRiviera ha atracat a Tarragona 17 vegades, portant fins a 29.000 viatgers. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Costa neoRiviera va atracar dissabte per última vegada durant aquest any a Tarragona i tanca amb optimisme la primera temporada com a port base a la ciutat amb la confirmació que tornarà a la ciutat el 2018 amb un increment del 34% a la seva oferta de places. La companyia creuerista i el Port de Tarragona han donat a conèixer els resultats de les seves operacions durant el 2017 i els plans per al 2018.

El Costa neoRiviera, que va sortir per primera vegada el passat 2 de juny desde Tarragona, ha atracat a la ciutat fins a 17 vegades i gairebé 29.000 passatgers han fet l'itinerari “Ritmo de las Baleares” pel Mediterrani occidental, amb un impacte econòmic estimat de 2.200.000 euros. Gairebé el 70% dels passatgers que van triar aquest itinerari, la majoria italians i espanyols, van visitar Tarragona i altres indrets de la demarcació, com Port Aventura World.

Gràcies a aquest bons resultats i a la sinèrgia amb empreses i administracions del territori, Costa Cruceros ha assegurat que la companyia tornarà a operar a partir del juny del 2018 a Tarragona com a port base i amb un increment de l'oferta creuerística.

El Costa neoRiviera ha atracat a la ciutat 17 vegades amb 29.000 passatgers i un impacte econòmic estimat de 2.200.000 euros

Costa oferirà al 2018 aquest itinerari en 17 ocasions i amb un nou vaixell, el Costa Victoria, amb capacitat per a 2.300 passatgers -el Costa neoRiviera tenia cabuda per 1.700 -i, a més de Tarragona, s’aturarà a Savona, Eïvissa, Maó, Palma de Mallorca i Olbia (Sardenya), en comptes de Porto Torres on s’hi aturava fins ara, per donar a conèixer un dels indrets més exclusius de l’illa italiana, a la Costa Smeralda.

L’aposta per Tarragona passa per augmentar l’oferta actual de places en un 34%, el que suposarà un total de 39.000 passatgers que visitaran la ciutat el 2018 i un augment considerable de l’impacte econòmic a la zona.

Un nou vaixell, el Costa Victoria, amb un 34% més de places que permetran que 39.000 viatgers visitin Tarragona i els seus voltants

La companyia creuerista i el Port de Tarragona han donat a conèixer aquestes dades en un acte que ha reunit Josep Andreu, president del Port de Tarragona; Raffaele D'Ambrosio, director general de Costa Cruceros a Espanya i Portugal; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Inmaculada Rodríguez, consellera de turisme de l'Ajuntament de Tarragona i Fernando Aldecoa, director general de PortAventura World.

El president del Port, Josep Andreu, ha agraït als agents que han fet possible que el projecte de Costa Cruceros a Tarragona sigui una realitat, fent èmfasi als treballadors de l'Autoritat Portuària, i s'ha mostrat satisfet perquè "la pròxima temporada tindrem més activitat amb el Costa Victoria, amb capacitat de 2.300 passatgers, d'aquesta manera, el Port continuarà contribuint a potenciar l'economia del territori". Per la seva banda, Raffaele D'Ambrosio, director general de Costa Cruceros per a Espanya i Portugal, ha donat les gràcies al Port de Tarragona, a totes les institucions i entitats que han col·laborat amb Costa, als agents de viatges i, a més, ha avançat que "estem preparats per l'any que ve perquè Tarragona es refermi com un dels destins de referència del Mediterrani occidental".

15 vaixells, 261 destins i 60 ports d’embarcament

Costa Crociere és la companyia de creuers italiana de Carnival Corporation & plc, la companyia més important de creuers a nivell mundial. Amb 70 anys d'història, la flota de Costa, la més gran d'Europa, té 15 vaixells en servei, tots amb bandera italiana. Amb 19.000 associats a tot el món, ofereix 137 itineraris diferents, 261 destins i 60 ports d’embarcament. La companyia ha estat guardonada amb els premis Excellence de Cruceros 2017 amb 2 segells de qualitat en diferents categories.

Notícies relacionades