El Departament d'agricultura donarà suport a la Circumscripció Econòmica de l'Avellana

Així ho ha manifestat la consellera Teresa Jordà en la presentació del programa "Temps d'avellana"

La consellera Jordà amb representants del sector de l'avellana. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La circumscripció econòmica té com a objectius permetre la millora de la comercialització de l'avellana, ja que permetrà establir normes, acordades pel sector  i sobre les característiques del producte que va al mercat.

La incipient Circumscripció Econòmica de l’Avellana compta des d’avui amb un aliat fonamental. La consellera del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordana, ha manifestat el total suport de la seva conselleria a aquesta entitat creada per les cinc principals cooperatives productores d’avellana del Camp de Tarragona que suposen, a més, el 90% de la producció de tot el país, tal com van anunciar elles mateixes fa uns dies. El reconeixement de la Circumscripció Econòmica serà una figura d'abast europeu amb la qual aquestes entitats podran treballar de manera conjunta."Donarem tot el suport a la creació de la Circumscripció Econòmica i esperem pròximament tenir en funcionament l'Oficina Tècnica de l'Avellana", ha subratllat la consellera Jordà avui a l'acte de presentació del programa Temps d'Avellana.

La circumscripció econòmica és un dels instruments, asseguren les cooperatives i el departament, que ha de permetre la millora de la comercialització de l'avellana, ja que permetrà establir normes, acordades pel sector i d'obligat compliment, sobre les característiques del producte que va al mercat, fet que permetrà incidir en la regulació del mercat per prevenir crisis de preus i poder actuar i minimitzar-ne els efectes, en el cas que es produeixin.

L'altra eina que s'ha consolidat per al sector de l'avellana, és l'Observatori de Preus, llargament reivindicat pel sector i que funciona des de fa dos anys, el qual ha de donar més transparència als mercats.

Pla estratègic per a la valorització de l'avellana

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya va presentar el Pla estratègic el novembre del 2018 amb l'objectiu d'incrementar la presència d'aquest producte al territori i trobar nous canals de valorització. Dins d’aquest pla es troben les jornades “Temps d’avellana”, que es faran del 5 al 24 d'octubre a Reus amb diferents activitats que cerquen la promoció i el consum d'aquest fruit sec.

Paral·lelament, enguany, la iniciativa gastronòmica de la Cambra de Comerç de Reus, la Ganxet Pinxo, incorporarà l'avellana com a producte principal i, en finalitzar la campanya, lliurarà un premi a l'establiment que hagi sabut introduir millor aquest producte en la seva proposta gastronòmica.

Notícies relacionades