La DOQ Priorat minimitza l'efecte dels aranzels imposats per Trump

Segons els responsables, el mig milió d'ampolles que s'exporten als Estats Units no patiran les conseqüències per la qualitat del producte

Un pagès fent la verema a Porrera. FOTO: ACN.
Redacció / Falset

Malgrat les sancions nord-americanes, el principal mercat dels vins del Priorat són els països del centre d'Europa, com Suïssa, Alemanya o els Països Baixos.

La imposició d’aranzels de fins al 25% als productes que s’exporten des de Catalunya i l’Estat cap als Estats Units no afectarà massa els vins de la Denominació d’Origen de Qualitat Priorat. Així ho assegura Sal·lustià Àlvarez, president de la DOQ, que afirma que el fet que els vins del Priorat estiguin posicionats com un producte de qualitat els ajuda a resistir aquestes situacions. El mercat nord-americà suposa entre un 12% i un 15% de les exportacions de la DOQ Priorat, unes 500.000 ampolles l’any.

"El client ens demana i el sector intermedi no ens veu com un gran negoci, sinó com un servei que ha de prestar al consumidor final", diu mentre explica que el principal mercat són els països del centre d'Europa, com Suïssa, Alemanya o els Països Baixos. "No tenir un únic mercat per nosaltres és una tranquil·litat", conclou.

Les sancions imposades pel president Donald Trump es produeixen arran de les ajudes que països europeus havien donat a l'aeronàutica Airbus per competir contra la nord-americana Boeing. Les sancions comercials a la Unió Europea per part dels Estats Units tindran un valor de 6.900 milions d'euros.

Notícies relacionades