La URV podria beneficiar-se d'una aportació extra de 120 milions d'euros per a totes les universitats catalanes

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que proposarà aquest augment en els pressupostos de 2020 després de la queixa dels rectors

La rectora de la URV, Maria José Figueras, i el vicerector econòmic Jordi Sardà en una imatge d'arxiu. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Chacón ha fet aquesta afirmació en el programa "Els Matins" de TV3 arran de l'acte d'ahir de tots els rectors de les universitats catalanes al paranimf de la Universitat de Barcelona on reclamaven més inversions per sortir d’una situació que consideren “insostenible”.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) podria rebre una part d’una partida pressupostària extraordinària de 120 milions d’euros per a totes les universitats públiques catalanes després que la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, afirmés que proposarà aquest augment en els pressupostos de l’any vinent. Chacón ha fet aquesta afirmació en el programa “Els Matins” de TV3 arran de l’acte d’ahir de tots els rectors de les universitats catalanes al paranimf de la Universitat de Barcelona. Els màxims dirigents d’aquestes institucions educatives i de coneixement van qualificar aleshores d’”insostenible” la situació actual i van demanar la recuperació l'any vinent dels 900 milions d’euros de finançament públic d'abans de la crisi i un pla d'inversions de 100 milions anuals.

Va ser la rectora de la URV, Maria José Figueras, qui va llegir el manifest de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP). “Els rectors tenen tota la raó de queixar-se del dèficit de finançament del sistema universitari”, ha dit Chacón, que ha assegurat que el seu departament treballa per incrementar el pressupost.

Sobre la petició dels rectors en relació amb la recuperació dels 900 milions d’euros anuals de finançament, Chacón ha explicat que el 2017 es van destinar al voltant de 800 milions d’euros i, per tant, amb la seva proposta d'increment de 120 milions s'assolirien les reclamacions dels rectors.

A banda, la consellera també ha anunciat un pla d'inversions en cinc anys de 240 milions d’euros per la millora del finançament de l'activitat bàsica, que inclouria la reducció del dèficit i de preus; 180 milions per al sistema de recerca i 125 milions més per al finançament de centres de recerca i grans infraestructures.

Notícies relacionades