El sòl logístic de la demarcació de Tarragona va créixer un 14% l'any 2018

La superfície arriba als 1,2 milions de metres quadrats; en el conjunt de Catalunya el creixement va ser del 5,4%

Una imatge de la construcció d'un centre logístic. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

Actualment, un total de 14.753 persones treballen en el sector del transport i emmagatzematge a la demarcació de Tarragona, un 3,2% més que el 2017, el 9% del global dels ocupats en logística a tot Catalunya.

La demarcació de Tarragona va experimentar un creixement del 14% del sòl logístic l’any 2018, arribant als 1,2 milions de metres quadrats, tal com destaca un estudi de l’Observatori de la Logística de Catalunya elaborat per Cimalsa i que s’ha presentat aquest matí a la Cambra de Comerç de Reus. Aquesta quantitat suposa el 16% de l’oferta del sòl logístic a tota Catalunya. De fet, l’augment a Tarragona és enorme si se’l compara amb el de tota Catalunya, que va ser del 5,4% entre el 2017 i el 2018.

Actualment, un total de 14.753 persones treballen en el sector del transport i emmagatzematge a la demarcació de Tarragona. Segons l’estudi el creixement de l’ocupació en aquest sector ha estat del 3,2% a les comarques tarragonines, el 9% del global dels ocupats en logística a tot Catalunya.

El creixement de sòl logístic també ha augmentat el preu de lloguer d’aquest, que s’ha incrementat un 13% a la demarcació.

El president de Cimalsa, Enric Ticó, ha assegurat durant la presentació de l’estudi que l’empresa està impulsant dos centres logístics, el Logis Montblanc i el CIM el Camp, del qual se'n posaran a la venda vuit noves parcel·les que representen un total de més de 80.000 metres quadrats que podrien significar la creació de més de 400 llocs de treball.

Notícies relacionades