Desmantellar les instal·lacions del Castor costaria més de 260 milions d'euros

El pla, redactat per Enagás, explicita que els treballs s'allargarien durant cinc anys

Una imatge de la plataforma Castor. FOTO: ACN.
Redacció / Vinaròs

La retirada de les dues plataformes marines —la de processos i la dels pous— suposaria una despesa de 159,35 milions d’euros.

El cost del possible desmantellament de les instal·lacions del projecte Castor seria de més de 260 milions d’euros i es duria a terme durant cinc anys. Així ho assegura l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que assegura haver tingut accés a un document d’Enagás del 2018 on es fa un estudi del desmuntatge del Castor. El pla d'Enagás, que s'encarrega de la hibernació i manteniment de les instal·lacions, diu ACN, no preveu retirar la totalitat dels gasoductes terrestres i submarins sinó que aposta per abandonar-los.

Així, de les partides detallades al document que publica ACN, les més destacades són les que corresponen al desmantellament de les plataformes marines -la de processos, que pesa 9.000 tones sobre una estructura de 4.700, i la dels pous amb 1.200 tones de pes i una estructura de 1.400-, amb 159,35 milions d'euros; l'abandonament dels tretze pous, 58,16 milions; i el desmantellament de la planta terrestre d'operacions i restitució dels terrenys, amb 18,93 milions d'euros previstos; així com 8,4 milions per a la neteja i la reposició de l'entorn marí.
 

Notícies relacionades