L'Assemblea del Consorci d'Aigües de Tarragona aprova un pressupost de gairebé 40 milions d'euros

Es preveu una inversió de 9,84 milions fins a l'any 2021, que inclourà a construcció d’un dipòsit regulador a la zona del Coto del Rey (El Vendrell)

Un moment de l'Assemblea del CAT que s'ha celebrat a L'Ampolla. FOTO: CEDIDA.
Redacció / L'Ampolla

El preu de la tarifa mitjana de consum es reduirà en un 1,22% per al 2020, situant-se en els 0,5424 euros per metre cúbic.

L'Assemblea del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha aprovat un pressupost de 39.867.681 euros per a l’exercici de l’any 2020. D’aquests gairebé 40 milions d’euros, el 45% correspon a les despeses d'explotació (fixes + variables), el 39% als cànons —de caràcter tributari— com el de derivació, de regants i de l'aigua. El 16% final representa la càrrega de les necessitats financeres (amortitzacions, interessos i aportacions de capital).

A més, l’Assemblea ha ratificat les inversions pel període 2018-2021 dins del Pla Estratègic i invertirà, en una primera fase, 9,84 milions d'euros en obres destinades a augmentar la garantia en el subministrament i la seguretat de les instal·lacions. Aquesta quantitat servirà per a la construcció d'un dipòsit regulador a la zona del Coto del Rey (El Vendrell) i el soterrament de trams de conducció de gran diàmetre, entre altres actuacions.

Davallada de la tarifa mitjana de consum

El preu de la tarifa mitjana de consum es reduirà en un 1,22% per al 2020, situant-se en els 0,5424 euros per metre cúbic.

L’Assemblea també ha conegut l’aprovació definitiva del Pla d'Emergència per part de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre. Aquest pla avalua i determina les accions a emprendre en un hipotètic cas de sequera severa on el CAT no disposés d'abastament d'aigua procedent dels canals de reg del Delta de l'Ebre.

Notícies relacionades