La parada de Repsol arriba a l'equador dels treballs

Afecta les plantes químiques de butadiè, poliolefines (PBD i PP) i olefines; el pressupost total és de 100 milions d'euros

Una imatge dels treballs que es duen a terme a les instal·lacions de Repsol. FOTO: CEDIDA.
Redacció / La Pobla de Mafumet

Dues de les principals accions de la parada seran les substitucions de la turbina de vapor del cracker i del cremador de la torxa.

La parada de les plantes d’olefines i química derivada de Repsol ha arribat a l’equador del total. Així, aquesta aturada que va començar l’1 d’octubre ja ha arribat a la meitat dels treballs que consisteixen inversions en seguretat, innovació tecnològica i medi ambient, així com tasques d'inspecció, manteniment, reparació i neteja d'equips. El pressupost total de la parada programada de les principals plantes químiques del Complex Industrial de Tarragona arriba als 100 milions d'euros.

Entre els treballs que s'estan realitzant, cal destacar la substitució d'una turbina de vapor al cracker i la substitució dels cremadors de dues torxes. Sobre el canvi de la turbina, aquesta operació permetrà, segons la companyia, millorar al voltant d'un 3% l'índex d'eficiència energètica del cracker, amb un estalvi equivalent al consum energètic anual de més de 13.000 llars o a les emissions de gasos d'efecte hivernacle de les ciutats de Tarragona i Reus durant dos mesos cada any.

Pel que fa al cremador de la torxa, s’aconseguirà incrementar en un 40% la capacitat de combustió sense generació de fums i en un 50% l'eficiència energètica, alhora que reduirà sensiblement l'impacte sonor.<!--![endif]--><!--![if-->

Notícies relacionades