Les capitals de comarca tindran fibra òptica el 2020

La Diputació de Tarragona i el Govern de la generalitat acorden continuar amb el desplegament d'aquesta xarxa perquè arribi a tota la demarcació el 2023

El conseller Puigneró i la presidenta de la Diputació Noemí Llauradó després de la reunió. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

A la reunió també es van tractar temes sobre l'estratègia de ciberseguretat i la cooperació entre administracions en aquest àmbit, així com el desplegament de l'administració digital en l'àmbit municipal i supramunicipal com també contempla el Pacte Nacional per a la Societat Digital.

Les capitals de comarca de Tarragona disposaran de fibra òptica l’any vinent i la totalitat de municipis de la demarcació ho aconseguiran l’any 2023 després de l’acord que han arribat el Govern de la Generalitat i la Diputació de Tarragona. Així ho van acordar el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, en una reunió que van mantenir a la seu de la Diputació la setmana passada.

El Govern de la Generalitat ja anunciar la seva intenció que totes les capitals de comarca del país disposessin de fibra òptica, ara, el conseller es ratifica pel que fa a la demarcació de Tarragona i, a més, es va establir una data perquè la resta de municipis també disposessin d’aquesta infraestructura: el 2023.

Entre altres temes de la reunió, es van tractar diferents qüestions sobre l'estratègia de ciberseguretat i la cooperació entre administracions en aquest àmbit, així com el desplegament de l'administració digital en l’àmbit municipal i supramunicipal com també contempla el Pacte Nacional per a la Societat Digital.

Notícies relacionades