Covestro posa en marxa el seu centre de distribució d’àcid clorhídric a Tarragona

La infraestructura, que ha suposat una inversió de 3 milions d’euros, permetrà distribuir àcid clorhídric a l'Estat espanyol

Covestro és líder en el mercat de l'àcid clorhídric. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Covestro, la filial química de la multinacional Bayer, ha posat en marxa de forma efectiva el seu nou centre logístic de distribució d'àcid clorhídric a Tarragona amb l'arribada del primer tren transportant producte des d'Alemanya. El hub, que va ser anunciat a principis d'any, permetrà distribuir aquesta substància a tot l'Estat espanyol, tot i que no es descarta que un futur pugui servir per a d'altres mercaderies que es puguin transportar des d'Alemanya per abastir el mercat espanyol.

La companyia xifra en prop de 3 milions d'euros la inversió necessària per posar en marxa aquest nou centre. Segons el director general de Covestro a l'Estat, Andre Firenze, la posada d'aquesta nova "via logística eficient i sostenible", permet a la química "reforçar" el seu "compromís amb el mercat espanyol" així com la seva posició europea "generant nou valor afegit per als seus clients".

Covestro manté amb aquesta inversió la seva posició de lideratge en el mercat de l'àcid clorhídirc, una posició que espera consolidar en els propers anys. Aquest producte s'utilitza fonamentalment en el mercat de metalls i aigües i en l'àmbit de la química bàsica en la fabricació de detergents.

Quan el Corredor Mediterrani sigui una realitat, la distribució de l'àcid clorhídric a l'Estat es podrà fer de forma més competitiva 

Aquesta inversió representa també una aposta de Covestro per la millora en competitivitat que suposarà el Corredor Mediterrani, ja que quan aquesta infraestructura estigui acabada la distribució de l'àcid clorhídric a l'Estat es podrà fer en circumstàncies molt més competitives. En aquest sentit, des de l'empresa valoren molt satisfactòriament la recent visita del Coordinador General d'aquesta infraestructura, Juan Barios, a les instal.lacions de l'empresa i en concret a aquest centre logístic. Una trobada que va servir per valorar positivament l'anunci de l'acceleració de les inversions per anar completant els diversos trams del Corredor Mediterrani. Segons Andrea Firenze, director general de Covestro, 'la no existència del tercer carril suposa un increment de costos d'inversió i logístics. El Corredor Mediterrani és, per tant, un factor vital per al desenvolupament empresaria del polígon industrial de Tarragona, a més d'afavorir la igualtat en matèria de competitivitat internacional'.

Notícies relacionades