El Port farà un nou museu amb motiu del seu 150 aniversari

Costarà un milió d'euros i és el plat fort dels actes de celebració del segle i mig d'història de l'entitat portuària

Un moment de la presentació que s'ha fet aquest migdia. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Les obres del nou Museu del Port costaran al voltant tindran una durada de 10 mesos. El Port pretén que la museïtzació valori el patrimoni portuari de l'equipament.

El Port de Tarragona remodelarà completament el seu museu que es troba en el Refugi 2 del Moll de Costa. Aquesta actuació s’emmarca dins dels actes del 150 aniversari de l’entitat portuària que du com a lema “Una gran història junts” i que inicia la celebració des d’aquest mes fins a novembre del 2020. Les obres del nou Museu del Port costaran al voltant d’un milió d’euros i tindran una durada de 10 mesos. El Port pretén que la museïtzació valori el patrimoni portuari de l’equipament.

A banda del nou museu, està previst que es publiqui l’”Atles Històric”, un llibre il·lustrat que es presentarà el pròxim 14 de novembre i que explicarà la història del Port de Tarragona, des de l’època ibèrica fins a l’actualitat. El 28 de febrer es farà un homenatge a totes les persones que “han dedicat la seva vida professional a fer créixer el Port” des de tots els àmbits. El 27 de juny se celebrarà també una festa infantil on actuarà el grup El Pot Petit. Aquell mateix dia es fara un concert jove on actuarà el grup Doctor Prats.

Durant diferents mesos de l’any, com abril, maig i octubre, es faran visites teatralitzades en golondrina que serviran per explicar la història del Port. Aquesta activitat estarà estretament lligada amb una altra que vol donar a conèixer les instal·lacions de l’entitat portuària. OpenPORT obrirà les portes de les instal·lacions a persones i famílies.

"La història del Port de Tarragona és la història de la ciutat de Tarragona i del Camp de Tarragona, i viceversa, perquè al llarg dels segles sempre han estat entrelligades per raons estratègiques, econòmiques i comercials", ha dit durant la presentació del programa Josep Maria Cruset, president del Port.

Notícies relacionades