Els tallers URV-AEQT reuneixen 1.500 alumnes durant la Setmana de la Ciència

L'objectiu de la iniciativa és aproximar als joves diversos continguts relacionats amb la química i la tecnologia

Una imatge dels tallers que es fan durant la Setmana de la Ciència. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els participants han après a crear un motor, a calibrar l'eficiència d'una bombeta de llum, a com extreure l'ADN o la lactosa, o a determinar quin aliment té més vitamina C.

Un total de 1.500 alumnes de 31 centres de Primària, ESO i Batxillerat del Camp de Tarragona participaran en els tallers URV-AEQT que es fan dins del marc de la Setmana de la Ciència. Els tallers es duen a terme al CRAI de Sescelades de la URV i tenen com a objectiu d’aproximar als joves diversos continguts relacionats amb la química i la tecnologia d'una manera planera i atractiva, així com fer-los coneixedors de les aportacions de la química a la qualitat de vida de les persones i al medi. Entre altres coses, els participants han après a crear un motor, a calibrar l'eficiència d'una bombeta de llum, a com extreure l'ADN o la lactosa, o a determinar quin aliment té més vitamina C.

"Esperem que la llavor que plantem avui creixi forta i que molts joves triïn carreres científiques que ens permetin continuar avançant i innovant com a societat", ha dit Rodrigo Cannaval, vicepresident de l’AEQT. Per la seva banda, la rectora de la URV, María José Figueras, ha agraït la participació entusiasta de l'AEQT i del departament d'Educació a la Setmana de la Ciència, i ha destacat que "com més aviat es comenci a apropar el món de la ciència entre els més joves, més possibilitats tindrem de captar vocacions científiques, especialment entre les noies".

Notícies relacionades