PIMEC lamenta les detencions dels presidents d’Omnium Cultural i l’ANC perquè ‘dificulten el diàleg’

La patronal adverteix que l’actual clima de tensió i inestabilitat política podria perjudicar l’economia i demana tranquil•litat i serenor al teixit empresarial

Redacció / Tarragona

La patronal de la petita i mitjana empresa catalana, PIMEC, ha rebutjat en un comunicat la decisió de l'Audiència Nacional de privar de llibertat als presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC, Jordi Sánchez i Jorid Cuixart per un presumpte delicte de sedició. PIMEC rebutja l'acció 'per desproporcionada i perquè dificulta el tan reclamat diàleg entre les parts implicades per trobar una solució pacífica i consensuada a aquest conflicte'.

En aquest sentit, PIMEC reclama al Govern central que 'no tanqui aquesta porta i contribueixi a rebaixar l'actual clima de tensió i inestabilitat'. La patronal demana a l'Executiu espanyol que aquest dijous 'no prengui cap decisió que empitjori encara més la situació política i social actual, que podria tenir efectes negatius sobre l'economia i les empreses'.

Pel que fa al teixit empresarial, la patronal demana 'mantenir la tranquil·litat i serenor i l'apel·la a seguir treballant més que mai per defensar els seus legítims interessos, contribuint així al progrés econòmic i social'.

Notícies relacionades