El Port de Tarragona participa a la fira Fruit Attraction, una de les més importants del sector fructícola a Europa

La delegació tarragonina ha concertat diversos contactes amb productors, comercialitzadors i navilieres especialitzades

El Port de Tarragona és un referent al Mediterrani en el sector de la fruita.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona participa un any més a la fira Fruit Attraction, que se celebra a Feria de Madrid des d'avui fins aquest divendres. Es tracta d'una de les fires de referència del sector de la fruita a nivell europeu, amb un total de 45.000 m2 i 1.500 empreses participants.

El Port assistirà a la fira amb un estand, dintre de l'espai de Puertos del Estado, i ja té entrevistes formalitzades, no només amb empreses importadores i exportadores del sector, sinó també amb empreses comercialitzadores i navilieres.

El tràfic de fruites i verdures està experimentant un important creixement al Port de Tarragona en els últims anys. El 2016 es va tancar amb resultats de tràfic de productes fructícoles superant les 170.000 tones, un 6,1% més que durant l'any anterior, amb especial protagonisme dels kiwis, principalment de Nova Zelanda, i de les pinyes i els plàtans, que arriben procedents de Costa Rica i Colòmbia.

El Port és un referent internacional que ha aconseguit un progressiu posicionament en el rànquing de ports espanyols, consolidant els bons resultats tot i el context econòmic. La localització estratègica al sud d'Europa ha contribuït a reforçar les relaciones internacionals, especialment en la importació de fruita, consolidant-se com a port d'entrada per a la fruita tropical a la Península Ibèrica. Alhora, per donar sortida al tràfic hortofructícola, el Port de Tarragona compta amb unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció de la Mediterrània per a la distribució cap a la Península i Europa.

Connexions marítimes amb els principals productors

El Port de Tarragona disposa de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana. La major part dels kiwis que es consumeixen a la Península entren per les instal·lacions tarragonines, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats. L'oferta de serveis regulars es completa amb el Canadà i els Estats Units d'Amèrica.

Notícies relacionades