La Diputació invertirà 3 milions d'euros en la millora de la carretera TP-2031 al seu pas per Bràfim

Aquest tram connecta la ciutat de Tarragona amb la carretera C-51 i la millora abastarà 4.850 metres

Un tram de la carretera que serà millorada. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Bràfim

Es preveu el condicionament del tram entre la rotonda amb la carretera TV-2034 (Valls a Vilavella) i la rotonda amb les carreteres C-51 (Valls al Vendrell) i TP-2002 (que duu a Santes Creus), que també circumval·la la localitat de Bràfim.

La Diputació de Tarragona ha acordat sotmetre a exposició pública el projecte de millora del darrer tram de la carretera TP-2031, que comunica la ciutat de Tarragona amb la carretera C-51 -entre Valls al Vendrell-. Concretament, abastarà 4.580 metres de via a l'alada del municipi de Bràfim, segons preveu el projecte de condicionament aprovat en el darrer Ple ordinari l'organisme provincial. La millora té un pressupost d'execució de 2.997.846,87 euros. En concret, es preveu el condicionament del tram entre la rotonda amb la carretera TV-2034 (Valls a Vilavella) i la rotonda amb les carreteres C-51 (Valls al Vendrell) i TP-2002 (que duu a Santes Creus), que també circumval·la la localitat de Bràfim.

Les obres consistiran a eixamplar la carretera per tal d'assolir una amplada mínima de
9 metres -carrils de 3 metres i vorals d'1,5 metres- i millorar els revolts existents. També es condicionaran les interseccions existents, bé amb rotondes o amb una reordenació de la circulació. Els treballs inclouran obres complementàries, com drenatge, enllumenat o retolació, així com el desplegament de la xarxa de fibra òptica des de la rotonda amb la carretera TV-2034 fins a la rotonda amb les carreteres C-51 i TP-2002.

La carretera TP-2031 és considerada un eix vertebrador dins del Camp de Tarragona. El tram objecte de la nova actuació té una mitjana de 2.051 vehicles diaris. Inclou quatre interseccions al municipi de Bràfim, dos accessos al polígon industrial Alió-Bràfim, diversos accessos a camins i finques i diferents revolts. L'objectiu d'aquesta actuació és millorar la seguretat de tots els usuaris d'aquesta carretera, molt freqüentada per ciclistes.

Notícies relacionades