Tarragona és la demarcació catalana on més van créixer les exportacions els 8 primers mesos de l'any

L’increment del comerç exterior català, amb un 8,8% entre gener i agost, supera la mitjana europea i el de les principals economies de la UE

L'increment del comerç exterior català els 8 primers mesos de l'any supera la mitjana europea. FOTO: IE.
Redacció / Tarragona

Tarragona continua sent la demarcació catalana on més creixen les exportacions, segons constaten les dades dels primers 8 mesos de l'any. El comerç exterior registrat a les comarques de Tarragona entre gener i agost es va incrementar en un 19,8% respecte al mateix període de l'any passat, molt per sobre de la mitjana catalana, situada en el 8,8%.

Les exportacions catalanes han registrat un creixement del 8,3% el mes d'agost en termes interanuals i han assolit els 4.895,2 milions d'euros. Aquest augment és superior al de la mitjana de la Unió Europea (+7,2%) i al d'Alemanya (+7,2%) i França (+3,3%) durant el mateix mes.

Segons dades del Ministeri d'Economia i Competitivitat, els sectors que han concentrat el gruix de les exportacions de Catalunya el mes d'agost han estat els productes químics, que han arribat als 1.273,6 milions d'euros, l'alimentació i begudes (815,8 milions d'euros) i els béns d'equip (813,5).

Els productes químics continuen concentrant el gruix de les exportacions a Catalunya

Pel que fa als resultats acumulats des d'inici d'any, les vendes de Catalunya a l'exterior sumen 46.604 milions d'euros, un creixement del 8,8% en termes interanuals, que suposa el 25,6% del total de l'Estat. Les exportacions acumulades entre gener i agost han augmentat a les quatre demarcacions catalanes: especialment a Tarragona (19,8%) i Girona (+14,3%), i també a Lleida (+7,8%) i Barcelona (+6,8%).

A més, el creixement acumulat de les exportacions catalanes durant els vuit primers mesos de l'any és superior al de la mitjana de la Unió Europea (+7,9%) i al de països com Itàlia (+7,6%), Alemanya (+6,5%) o França (+3,6%).

Notícies relacionades