DP World crea una línia setmanal de contenidors entre Tarragona i Gènova

L’escala a Tarragona es fa els dimarts i les mercaderies es lliuren a Gènova dijous al matí

Un vaixell carregat de contenidors al Port de Tarragona.
Redacció / Tarragona

L'operador logístic DP World, amb seu al Moll d'Andalusia del Port de Tarragona, acaba d'inaugurar una nova línia de contenidors que uneix Tarragona amb la ciutat italiana de Gènova. El trajecte entre ambdós ports dura un dia i mig. Els vaixells que presten el servei faran escala a Tarragona tots els dimarts, i les mercaderies que carreguin seran distribuïdes a Gènova els dijous al matí. El primer vaixell a fer realitat la línia ha estat el Neuburg, amb bandera de Xipre.

Els contenidors són clau en l'estratègia de diversificació de tràfics del Port de Tarragona

El servei l'opera la naviliera JSV Logistic, que destaca perquè ofereix els seus clients una gran diversitat de contenidors, una de les més àmplies del mercat, amb un gran ventall de contenidors especials que s'adapten a les necessitats de cada client i els donen valor afegit. En aquest sentit, i en referència al sector químic tarragoní, aquesta naviliera ofereix la possibilitat d'embarcar contenidors cisternes o secs propis, o "SOC" (incloent contenidors intermodals de 21-22-24 i 30 peus, contenidors utilitzats majoritàriament per aquesta indústria per al trànsit intra europeu). Cal destacar també que, com a alternativa al transport terrestre, ofereixen la possibilitat d'embarcar càrregues en 45'HCPW, contenidor que admet la mateixa càrrega que un tràiler convencional (33 europallets).

El trànsit de contenidors és fonamental en l'estratègia de diversificació de tràfics del Port de Tarragona. Aquest segment de negoci ha experimentat un creixement constant en els darrers anys i és una de les claus de futur per reduir la dependència del Port de Tarragona dels seus tràfics tradicionals, com els petroquímics, els energètics o l'agroalimentari.

Notícies relacionades