L'Ajuntament de Reus presenta el calendari d'activitats del Servei d'assessorament a les empreses i als emprenedors

El primer itinerari d'enguany, que es farà a Cal Massó, constarà de dotze sessions d'assessorament

Una imatge de la presentació d'avui. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

S'han previst dos programes diferents, un dels quals que és el Programa d'Acompanyament al Comerç i a la Restauració s'estrena aquest semestre. El Programa d'acompanyament a l'Emprenedor ofereix un acompanyament complementari a les sessions d'assessorament individual, on els emprenedors aprofundeixen en aquells aspectes que han de tenir en compte a l'hora de crear un empresa i desenvolupar el seu pla de negoci i, d'aquesta forma tenir les eines i coneixements que es consideren claus.

La regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus presenta el calendari d'activitats previstes per al primer semestre d'aquest any 2020 dedicades a l'acompanyament als emprenedors i a les empreses, amb l'objectiu d'impulsar actuacions que activin la ca pacitat de creació d'empreses, fomentin l'esperit emprenedor i, en definitiva, generin nous llocs de treball.

S'han previst dos programes diferents, un dels quals que és el Programa d'Acompanyament al Comerç i a la Restauració s'estrena aquest semestre. El Programa d'acompanyament a l'Emprenedor ofereix un acompanyament complementari a les sessions d'assessorament individual, on els emprenedors aprofundeixen en aquells aspectes que han de tenir en compte a l'hora de crear un empresa i desenvolupar el seu pla de negoci i, d'aquesta forma tenir les eines i coneixements que es consideren claus.

El primer itinerari de 2020, que es realitzarà a Cal Massó, tindrà un format de 8 sessions de 2 hores i estaran impartides per professionals experts en cadascuna de les matèries, es tractaran, aspectes com la connexió amb la idea de negoci, l'autolideratge, la fiscalitat, aspectes legals, màrqueting, comunicació, pla financer i l'estudi de mercat i aniran de la mà d'entitats, institucions i professionals de reconegut prestigi.

Les sessions i dates que s'impartiran seran les següents:

  • 13/02/2020 "Com connectar amb el teu negoci", a càrrec de Magda Barceló
  • 20/02/2020 "El core business: la teva eficàcia personal. Autolideratge efectiu i afectiu", a càrrec de Xavier Plana.
  • 27/02/2020 "De la idea al negoci: estratègia empresarial", a càrrec de David Martínez de la empresa INEO.
  • 5/03/2020 "Obligacions fiscals, formes jurídiques i llicències", a càrrec de JURISA
  • 12/03/2020 "L'empresa en números: elements claus del pla financer", a càrrec Xavi Càmara de la Càtedra d'emprenedoria de la URV.
  • 19/03/2020 "L'estudi de mercat", a càrrec de Hildebrand Salvat del Gabinet Ceres.
  • 26/03/2020 "Estratègies per vendre: el pla de màrqueting", a càrrec d'ESIC.
  • 2/04/2020 "La comunicació per captar i fidelitzar al teu client", a càrrec de la UOC Universitat Oberta de Catalunya.

Per la seva banda, el Programa d'acompanyament al Comerç i a la Restauració, amb l'objectiu de donar resposta a les nombroses persones que atenem en els assessoraments individuals que han iniciat la seva activitat empresarial en aquest sector.

Aquest programa pretén augmentar la competitivitat, digitalització, creativitat i sostenibilitat del comerç i la restauració, potenciant l'ús i incrementant el nivell de digitalització aprofitant les oportunitats que internet i les xarxes socials ofereixen als petits comerços i als restaurants.

Aquest itinerari que es realitzarà també a Cal Massó, i tindrà un format de 4 sessions de 2 hores i estaran impartides per professionals expertes en cadascuna de les matèries, i l'objectiu serà, donar eines i recursos per facilitar i optimitzar la gestió del treball quotidià, atraure al client a través de la imatge de l'aparador, donar a conèixer petites accions per a ser més sostenibles repercutint sobre el compte de resultats i donar a conèixer quines son les eines digitals més útils pels comerços i restaurants i com utilitzar-les. Totes les sessions, aniran de la mà d'entitats i professionals experts en la matèria.

Les sessions i dates d'aquest nou programa serà el següent:

  • 4/05/2020 "El consumidor i les tendències de compra al sector del comerç i la restauració", a càrrec de Komercium.
  • 11/05/2020 "Establiments per sorprendre i enamorar", a càrrec de Komercium.
  • 18/05/2020 "Com digitalitzo el meu comerç, quines eines són les més utilitzades", a càrrec de Vintage comunicació
  • 25/05/2020 "Com reduir residus i estalviar enèrgicament: un benefici pel teu comerç i pel nostre planeta", a càrrec de Salix sostenible

Fòrum CAT SUD

El 30 de gener es durà a terme el quart Fòrum d’inversió CAT SUD, un espai de trobada entre persones emprenedores que cerquen finançament per al seu projecte empresarial, així com possibles inversors. Un total de 8 projectes innovadors de diferents sectors seran els protagonistes d'aquesta cita, després que el jurat qualificador les hagi seleccionat d'entre les 15 propostes presentades. Durant els dies previs al fòrum, els finalistes han rebut assessorament específic i s'estan formant per presentar el seu projecte davant els potencials inversors i per perfeccionar les seves habilitats comunicatives.

El 25 de febrer es farà el Seminari d'actualització fiscal per a l'empresa 2019, una jornada sobre fiscalitat organitzada conjuntament amb Garrigues advocats, un any més serà dirigida per experts del reconegut despatx de Garrigues en cadascuna de les matèries a tractar.

Finalment, l’11 de setembre es farà l’esmorzar de finançament per a l’empresa, una sessió que apropa a l'empresa i als emprenedors al món del finançament no bancari posant al seu abast eines per aconseguir els recursos financers que faran créixer el seu negoci.

Notícies relacionades