La Cambra de Reus acull una jornada informativa sobre l'accés al finançament europeu

La temàtica, que abasta iniciatives públiques i privades, ha esbossat la possibilitat que en un futur la Generalitat i els ens camerals col·laborin per facilitar l'accés als programes europeus

Un moment de la jornada a la Cambra de Reus. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

S'ha posat en valor la tasca d'intermediació que des de 2015 fa #FonsUECat, l'organisme del Departament d'Acció Exterior de la Generalitat que informa, orienta i acompanya a les empreses i institucions que volen accedir al finançament europeu.

La Cambra de Comerç de Reus ha estat la seu d’una jornada informativa sobre l’accés d’empreses privades i entitats públiques a finançament europeu. La sessió ha servit per explicar la gran quantitat de recursos existents a la Unió Europea i com els diferents empresaris i emprenedors hi poden tenir accés.  Així, s'ha posat en valor la tasca d'intermediació que des de 2015 fa #FonsUECat, l'organisme del Departament d'Acció Exterior de la Generalitat que informa, orienta i acompanya a les empreses i institucions que volen accedir al finançament europeu.

El director general d'Afers Europeus i Mediterranis de la Generalitat, Alfons González, ha subratllat la feina que fa #FonsUECat "que continua creixent en volum ajudant cada cop a més empreses i organismes a optar al finançament europeu i convertint-nos en un model a seguir per altres territoris dins de l'Estat". Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha alertat que "molts cops, per desconeixement o per falta de recursos, empreses que tenen entre mans projectes que podrien aspirar a aquests fons no els obtenen perquè el camí que han de recórrer és llarg i complex". Just ha defensat que "la col·laboració entre la Generalitat i la Cambres ens ha de permetre facilitar a les empreses que aconsegueixin uns fons que poden ajudar molt al seu desenvolupament i, també, a la seva internacionalització".

En l’apartat de ponències de la jornada, Gerard Pagès, responsable de Àliter Group, ha explicat el cas de la seva empresa —del sector foltovoltaic—, que va rebre una ajuda de 50.000 euros el 2016, sent una de les úniques nou empreses catalanes que aquell any van rebre aquest ajut.

Notícies relacionades