Els Ajuntaments del Pacte de Valls i Incasol elaboren una estratègia per promocionar sòl industrial a l'Alt Camp

L’ens autonòmic destaca la bona posició de la comarca per atreure noves inversions empresarials

La reunió va celebrar-se al Convent de les Arts d'Alcover. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Alcover

El Pacte Camp de Valls - Parc Industrial de l'Alt Camp va reunir els alcaldes i tècnics dels municipis adherits en una reunió conjunta ahir al vespre amb responsables comercials i d'operacions d'Institut Català del Sòl. La trobada es va celebrar al Convent de les Arts d'Alcover i es va acordar establir línies de col·laboració conjuntes per respondre a la futura demanda de sòl per a inversions industrials.

Els responsables de l’Incasòl van destacar l'emplaçament estratègic dels polígons industrials de l'Alt Camp per la seva ubicació, comunicacions amb infraestructures destacades com el Port de Tarragona, l'Aeroport de Reus o l'Estació de l'AVE i per la proximitat amb centres urbans com Barcelona, Tarragona i Reus. En aquest sentit, per l'Incasòl les zones industrials situades entre 80 i 100 quilòmetres de Barcelona seran les que experimentaran en el futur un major creixement i una major demanda d'inversions empresarials per la falta de disponibilitat de sòl a l'àrea metropolitana.

Els representants de l’ens de la Generalitat, Carles Perramón, director comercial; Elisabet Cirici, directora d'operacions, i Joaquim M. Vidal, coordinador de Vendes, van destacar la importància d'iniciatives com el Pacte Camp de Valls per millorar la coordinació entre els ajuntaments i el govern de Catalunya i augmentar les possibilitats d'aconseguir inversions.

Els responsables de l'Incasòl destaquen l'emplaçament estratègic dels polígons industrials de l'Alt Camp per la seva ubicació

Durant la trobada s’han presentat els resultats dels contactes de la secretaria tècnica del Pacte amb empreses especialitzades per impulsar projectes de millora dels serveis de telecomunicacions als polígons i per gestionar compres agregades d'energia. S’ha avançat que es presentarà una proposta per proveir d'internet de banda ampla de qualitat a les poblacions i polígons amb deficiències en aquest servei i s'impulsarà un nou projecte de compra d'energia elèctrica a millor preu, demandes que s'han recollit en les sis reunions que els responsables del Pacte Camp de Valls han mantingut amb una quarantena d'empreses de cinc sectors estratègics com la logística i les indústries de l'automòbil, paper, agroalimentària i construcció.

Es presentarà una proposta per proveir d'internet de banda ampla de qualitat a les poblacions i polígons amb deficiències

A la reunió celebrada ahir a Alcover hi van participar alcaldes i regidors de tots els ajuntaments integrants del Pacte: Valls, Alió, Alcover, Bràfim, els Garidells, el Pla de Santa Maria, Puigpelat, la Riba, Rodonyà, Valls, Vallmoll, Vilabella i Vila-rodona.

El Pacte Camp de Valls - Parc Industrial de l'Alt Camp vol afavorir, a partir d'estratègies conjuntes, la captació de noves empreses i la creació d'ocupació per la millora de la competitivitat econòmica de la comarca.

Notícies relacionades