L'IPC puja quatre dècimes al gener a Tarragona i se situa en el 0,9%

En comparació al mes anterior, la roba i el calçat, amb unes pujades del 17% i de l'11% respectivament, empenyen els preus a l'alça

El peix fresc també ha pujat el mes de gener. FOTO: ACN.
Redacció / Tarragona

En canvi, baixen un 9,3% els preus d'electricitat, gas i altres combustibles i un 2,2% els articles tèxtils de la llar.

Tarragona va ser la demarcació de tota Catalunya on més van crèixer els preus el mes de gener passat. Les comarques tarragonines van registrar una pujada de quatre dècimes i l’IPC es va situar en el 0,9%. Per davant, els increments de cinc dècimes a Lleida (1,7% total) i Girona (1,4%), per sota, només Barcelona, amb un augment de dues dècimes per un índex total de l’1,1%.

La mitjana a Catalunya ha estat d’un augment de tres dècimes que fixa l’IPC en l’1,2%.

A Catalunya els augments més destacats en la variació interanual s'han donat a aliments (2,1%), begudes alcohòliques (2%) i no alcohòliques (1,8%). En canvi, baixen un 9,3% els preus d'electricitat, gas i altres combustibles i un 2,2% els articles tèxtils de la llar.

En comparació amb el mes anterior, pugen un 17% els preus de la roba i un 11,1% els del calçat, coincidint amb les rebaixes. Per contra, pugen un 1,6% les begudes alcohòliques i un 1,5% l'electricitat, el gas i altres combustibles.

D'entre els aliments, destaquen els increments mensuals del peix fresc i congelat (+3,8%) i les llegums i hortalisses (-1,9%). Per contra, cauen la fruita (-2,4%), els olis i greixos (-1,4%) i el sucre (-1,5%).

Pel que fa al conjunt de l'Estat, la taxa anual de l'IPC va pujar en una quinzena de comunitats. L'increment més destaca es dona a les Illes Canàries, on puja set dècimes fins a l'1,1%.

Notícies relacionades