La Cambra de Comerç de Reus inaugura la Delegació al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

L'objectiu és apropar els serveis de l'ens cameral a les empreses de la comarca

El president de la Cambra, Jordi Just, i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Móra d'Ebre

La delegació de la Ribera d'Ebre és la segona en inaugurar-se, després que el 9 de gener entrés en servei la del Priorat. En les properes setmanes està previst posar en funcionament les de la Conca de Barberà i la Terra Alta, també a les seus dels respectius Consells Comarcals.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, i el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, han inaugurat avui la nova delegació de l'ens cameral a la Ribera d'Ebre. Una iniciativa que concreta una de les principals línies estratègiques de la nova etapa de la Cambra que es va iniciar el maig de 2019: apropar els serveis de la Cambra a les empreses de les 5 comarques que configuren la seva demarcació territorial (Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta). La delegació de la Ribera d'Ebre és la segona en inaugurar-se, després que el 9 de gener entrés en servei la del Priorat. En les properes setmanes està previst posar en funcionament les de la Conca de Barberà i la Terra Alta, també a les seus dels respectius Consells Comarcals.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, ha posat en valor que "els serveis de la Cambra s'afegeixen als que ja oferim des del Consell, com el d'inserció laboral dels treballadors, les prospeccions per a empreses o el suport als plans de negoci dels emprenedors". "Tenir la Cambra aquí suma en l'objectiu que tenim d'oferir un millor servei a les empreses", ha subratllat Carim. Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha recordat que "la descentralització de serveis és una prioritat per a nosaltres" i ha assegurat que "gràcies a aquesta Delegació els empresaris de la Ribera tindran runa resposta permanent a les seves necessitats, ja sigui presencial o per canals telemàtic" i ha coincidit amb la presidenta del Consell Comarcal amb l'objectiu comú de "treballar per impulsar la diversificació econòmica a la Ribera d'Ebre".

Els serveis de la Cambra

Aquesta delegació comptarà amb una tècnica de la Cambra que atendrà a les empreses de la Ribera d'Ebre. Els principals serveis que la Cambra de Reus oferirà en aquestes oficines descentralitzades són:

  • Internacionalització. Missions a països estrangers i recerca de contactes per entrar a mercats nous a través de la xarxa internacional de Cambres de Comerç i altres organismes empresarials, tràmits amb ambaixades, emissió de certificats d'origen per avalar la procedència dels productes, etc.
  • Programes de formació. Oferir el catàleg de formació especialitzada i de valor afegit de la Cambra de Comerç, tant presencial com on-line. Possibilitat d'organitzar cursos, programes, post-graus o màsters de manera descentralitzada a les comarques de la demarcació territorial de la Cambra.
  • Impuls a l'FP Dual. Detectar les necessitats de les empreses en la modalitat d'FP Dual i exercir d'intermediari entre els sectors i el Departament d'Educació per impulsar les titulacions que més encaixen en el model econòmic de cada comarca.
  • OGE (Oficina de Gestió Empresarial). Tràmits administratius diversos davant al Generalitat.
  • CamerFirma. Signatura digital per a persones jurídiques.

Notícies relacionades