La sostenibilitat, eix principal del saló "Construïm futur"

Salou vol convertir-se en una ciutat "smart" i en una "destinació turística intel·ligent" (DTI)

Una imatge de la jornada d'avui. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

La Sala Europa del Teatre Auditori de Salou (TAS) ha estat avui l’escenari del saló “Construïm futur”, un fòrum organitzat per Open Energy Institute (OEI), amb la col·laboració de l'Ajuntament i d'altres empreses i entitats, per tal de conèixer les darreres tendències del món immobiliari i de la construcció, sota els principis de sostenibilitat, eficiència energètica i gestió intel·ligent.

L’acte ha començat amb una ponència a càrrec de Licinio Alfaro, cap de Departament de Construcció Sostenible de l'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC) amb el títol "L'únic futur possible: el sostenible", en què s’ha explicat el concepte de sostenibilitat que existeix actualment i que anomena la política noruega, Gro Harlem Brundtland, a l'informe 'El nostre futur comú'. La sostenibilitat ha estat el gran eix de la jornada.

Així, tot seguit, els ponents Martín Vidal-Quadras, director general de Rapejun, i Joan Tous, president del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Tarragona, han parlat del nou paradigma de la construcció i de la rehabilitació, i, també, sobre la necessitat d'obtenir edificacions que optimitzin els recursos.

El CEO de Solcam, Marc Segura, i l'exassessor de la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu i expert en Economia Circular, Frederic López, han enfocat els seus discursos en l'economia circular i la sostenibilitat, parlant de les mesures d'eficiència energètica i la possibilitat de reduir el consum d'energia, per tal de disminuir, també, el dèficit de la balança exterior i la dependència de països tercers.

A continuació, ha tingut lloc la conferència "Tecnologia i dades per al futur de les ciutats", a càrrec de l'investigador de l'IESE Business School, Carlos Carrasco Farré, una xerrada tècnica sobre la importància de les dades, per tal de poder gestionar, de forma eficient, els serveis.

El darrer ponent de la jornada ha estat el secretari de l'Agenda Urbana i Territori de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, que ha definit les línies de treball de la Secretaria pel que fa a polítiques de sòl i habitatge a Catalunya, especialment, la voluntat de potenciar la creació d'habitatges de protecció i d'habitatges socials.

El saló ha comptat amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i amb l’alcalde de Salou, Pere Granados.

Notícies relacionades