Les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València es reuneixen per reclamar l’impuls del Corredor del Mediterrani

La trobada ha tingut lloc al Palau de la Diputació de Tarragona, amb la participació dels presidents i presidentes d’aquestes sis institucions supramunicipals

Els presidents de la Diputació durant la reunió. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Aquestes diputacions han incidit en la importància de treballar per aconseguir ajuts europeus que permetin lluitar contra el despoblament, una preocupació que comparteixen totes aquestes institucions.

Els presidents i presidentes de les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València han mantingut una reunió de treball aquest dijous al Palau de la Diputació de Tarragona. La visita ha aplegat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la de Barcelona, Núria Marín; el de Girona, Miquel Noguer; el de Lleida, Joan Talarn; el de Castelló, José Pascual Martí, i el de València, Toni Gaspar.

En la trobada, els representants d'aquestes institucions han tractat temes com el Corredor del Mediterrani. En aquest sentit, han subratllat la necessitat urgent d'impulsar aquesta infraestructura ferroviària, vital per a l'activació econòmica i social dels municipis i han apostat perquè les diputacions hi tinguin un paper actiu.

D'altra banda, i com a membres d'Arc Llatí i Partenàlia, en l'àmbit de l'Euroregió, aquestes diputacions han incidit en la importància de treballar per aconseguir ajuts europeus que permetin lluitar contra el despoblament, una preocupació que comparteixen totes aquestes institucions.

Els presidents i presidentes de les diputacions assistents a la trobada d'aquest dijous a Tarragona s'han emplaçat per defensar totes aquestes posicions en la reunió de la Comisión de Diputaciones, Cabildos y Consejos Insulares, que tindrà lloc el 9 de març a Barcelona, convocada per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

Notícies relacionades