El dic flotant arriba al Port de Tarragona

El "caixoner" servirà per iniciar les obres del nou moll de Balears

Una imatge del dic flotant. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Es diu Mar del Aneto i està atracat al moll d’Andalusia entre els norais 48 i 52. Aquest tipus de plataformes s'utilitzen als ports per a la fabricació de molls, dics i altres infraestructures relacionades amb l'activitat portuària.

El dic flotant que ha de servir per iniciar les obres del nou moll de Balears del Port de Tarragona ja es troba a les instal·lacions portuàries tarragonines. Mar del Aneto, que és com s’anomena aquest “caixoner”, està atracat al moll d'Andalusia entre els norais 48 i 52. Aquest tipus de plataformes s'utilitzen als ports per a la fabricació de molls, dics i altres infraestructures relacionades amb l'activitat portuària.

La seva funció serà la construcció dels caixons o fonamentsde formigó que s'han d'utilitzar per a la creació del nou Moll de Balears, una inversió que va ser licitada per 34,6 milions d'euros (iva exclòs), i adjudicada finalment per 27,3 milions d'euros (iva exclòs) que servirà per ampliar amb quatre hectàrees l'espai destinat a l'operativa de creuers.

Mar del Aneto té una eslora de 46,8 metres, una màniga útil de 25 metres i un puntal d'uns 28 metres. Aquest dic pot construir calaixos de fins a 46 metres de llarg per 25 metres d'amplada i 29 metres d'alçada. S'estima que aquests tipus d'estructures triguen entre set i deu dies en fabricar cada caixó.En el cas concret d'aquesta obra els caixons que es fabricaran al Moll de Balears seran de 41,85 metres d'eslora per 16,75 metres de màniga i 21,30 metres de puntal.

La construcció del Moll de Balears, adjudicada el gener de 2020 a l'empresa FCC Construccion, SA /Comsa, SAU,permetrà augmentarla línia d'atracada en 700 metres un cop acabada l'obra, i oferir una operativa molt més còmoda i àgil.

Notícies relacionades